LED verlichting voor terrasoverkappingen

Een verlichte terrasoverkapping is een pak aangenamer om onder te zitten eens het begint te schemeren. Je wilt immers zo lang als mogelijk van je overkapping kunnen genieten.
Of je nu een feestje geeft of een spannend boek niet wilt neerleggen, led verlichting in je terrasoverkapping installeren is nooit een slecht idee.
Er is de laatste jaren veel gebeurd met led verlichting en dus heb je er tegenwoordig ook heel wat mogelijkheden mee.

terrasoverkapping led verlichting

Waarom voor led verlichting kiezen?

Enerzijds is het tegenwoordig gewoon verplicht geworden, anderzijds zijn er ook nog vele andere voordelen aan het kiezen voor led verlichting.

LED of light emitting diode is al heel wat verandert tegenover enkele jaren geleden. De koude, blauwe lampjes zijn al lang vervangen door warmere kleuren. Je hebt er tegenwoordig zelf allerlei kleurenpatronen in.

De belangrijkste reden waarom er wordt aangeraden om al je verlichting te veranderen in led lampjes is omdat het enorm veel energie bespaart.
Gloeilampen die erg veel energie verbruiken kunnen jaarlijks tot wel (!) vijftig euro kosten! Voor een led lampje betaal je maar twee euro per jaar. Reken zelf maar uit hoeveel je daarmee kan besparen…

Nog een manier om je investering terug te verdienen is de levensduur van led lampjes. Klassieke gloeilampen hebben gemiddeld 3000 branduren. Heel veel, maar led lampen gaan vrijwel altijd enkele honderdduizenden uren mee. Toch een groot verschil, niet?

Zeker niet slecht is dat een led lampje ook niet opwarmt. Dieren of kinderen kunnen zich niet pijn doen aan led verlichting. En ten slotte, niet onbelangrijk voor een terrasoverkapping, is dat een led lamp onder je terrasoverkapping geen UV-stralen afgeeft. Dat betekent dat je meubilair dus niet zal verkleuren.led verlichting terrasoverkapping

Prijs led verlichting terrasoverkapping

Led verlichting is duurder dan de meeste andere verlichting. Bedenk wel dat je er veel langer mee doet en dat het energieverbruik je op termijn heel wat geld zal besparen!
Toch hoeft led verlichting niet onbetaalbaar te zijn. Even prijzen googlen toont je dat een volledig inbouwpakket voor een terrasoverkapping al kan aanschaffen vanaf €125.

Uiteraard is een inbouwpakket wel volledig zelf te installeren en kunnen daar eventuele kosten bijkomen van materialen om de verlichting te bevestigen.

Laat je de verlichting liever installeren? Wees gerust, zo veel meer betaal je niet. Montage begint al bij 200 – 250 euro. Zeker als het gaat om een terrasoverkapping waar led verlichting inclusief is.

*Opgelet: Let bij een inbouwpakket altijd op dat de led verlichting ook buiten kan worden opgehangen. Niet onbelangrijk zijn ook alle aanwezige kabeltjes, want als je die nog allemaal moet bijkopen kan het natuurlijk wel wat duurder worden.  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.