Terrasoverkapping van glas: wat zijn de prijzen?

Een terrasoverkapping van glas geeft veel zonlicht en dus veel warmte. Je profiteert er dan ook niet alleen de zomermaanden van, maar een groot deel van het jaar. Ook al is het bewolkt, het blijft een aangenaam verblijf onder een glazen overkapping. Natuurlijk hangt er ook een bepaald prijskaartje aan een glazen overkapping. In dit artikel gaan we dieper in op de prijzen van een glazen terrasoverkapping.

terrasoverkapping glas prijs

Wat is een terrasoverkapping van glas?

Het is vanzelfsprekend onmogelijk om een terrasoverkapping volledig uit glas te laten bestaan. Daarvoor is het materiaal te breekbaar en het zal ook zeker niet meevallen om deze overkapping te plaatsen. Daarom bedoelen we met een glazen terrasoverkapping een overkapping waarvan het dak gemaakt is van glas. De rest van de constructie (steunpalen en dakprofielen) is meestal gemaakt van hout of aluminium.

Soorten glas

De prijs van een terrasoverkapping van glas is mede afhankelijk van het soort glas dat gebruikt wordt. Het is in ieder geval wel noodzakelijk om een kwalitatief goede en sterke glassoort te nemen. Door de weersinvloeden moet een glazen terrasoverkapping namelijk wel tegen een stootje kunnen. De prijs van een terrasoverkapping van glas zal ook stijgen als je bijvoorbeeld lange glazen panelen (zonder onderbreking), of gekleurd glas wilt.

Hoogrendementsglas

Een populaire en goede keuze voor een glazen terrasoverkapping is hoogrendementsglas. Dit glas is dubbel (of zelfs driedubbel) gelaagd, waardoor het een uitstekende isolerende werking heeft. Hierdoor zal op zeer warme dagen de temperatuur onder het glas behoorlijk dalen. Op koudere dagen zal het glas de warmte onder de overkapping juist beter vasthouden. De kostprijs van een terrasoverkapping van glas, waar hoogrendementsglas is gebruikt, is relatief hoog, maar je krijgt er een zeer goed isolerende overkapping voor terug.

Melkglas

Een andere optie voor een terrasoverkapping van glas is melkglas. Deze glassoort heeft zijn naam te danken aan het feit dat het melkachtig wit is. Hierdoor weerkaatst het melkglas het zonlicht en dus ook de zonnewarmte. Het nadeel van melkglas is dat je verder geen uitzicht hebt, omdat het glas niet doorzichtig is. De kostprijs van een terrasoverkapping van glas, waar melkglas gebruikt wordt, ligt lager dan een overkapping met hoogrendementsglas.

De constructie

De prijs van een terrasoverkapping van glas hangt ook af van de constructie. Met de constructie worden de steunpalen en dakprofielen bedoeld. Bij een terrasoverkapping van glas, wordt meestal een aluminium constructie gebruikt. De combinatie glas en aluminium geeft namelijk een hele mooie, strakke en moderne look. Niet onbelangrijk is ook dat aluminium een sterk materiaal is dat een glazen dak gemakkelijk kan dragen (ook als er een pak sneeuw op ligt).

De prijs van een terrasoverkapping van glas zal dalen bij een goedkopere constructie, bijvoorbeeld van hout. Het is wel van belang dat je goed navraagt bij de vakman dat de belastbaarheid van de constructie in orde is.

prijzen terrasoverkappingen glas

Voordelen van een glazen terrasoverkapping

Een terrasoverkapping van glas biedt veel voordelen. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

Vrij uitzicht

Glas is doorzichtig en daardoor heb je altijd vrij uitzicht onder de overkapping (met uitzondering van melkglas).

Duurzaam

Glas vergt weinig tot geen onderhoud. Eigenlijk heeft het alleen regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. In combinatie met een aluminium constructie gaat een terrasoverkapping van glas tientallen jaren mee.

Uitstraling

Een terrasoverkapping van glas heeft een prachtige uitstraling. Je kunt deze dan ook zien als een verlenging en absolute meerwaarde van je huis.

Eenvoudig schoon te houden

Glas kun je vrij eenvoudig schoon houden. Het weinige onderhoud dat je eraan hebt, valt ook nog eens erg mee. Het maakt in principe niet uit welk schoonmaakmiddel je gebruikt (ook bijtende schoonmaakmiddelen mogen gebruikt worden). Lees zeker dit artikel: onderhoud bij een terrasoverkapping.

Groot deel van het jaar te gebruiken

Door de isolerende werking van glas kun je niet alleen in de zomermaanden, maar ook in het voor- en najaar prima onder een glazen terrasoverkapping zitten. Met zij- en voorwanden kun je er zelfs het hele jaar gebruik van maken.

Constructie

Glas in combinatie met aluminium is een zeer lichte en toch sterke constructie.

Nadelen van een terrasoverkapping van glas

Een terrasoverkapping van glas heeft ook nadelen, maar gelukkig zijn dit er niet zo veel. Ook deze zetten we voor je op een rijtje.

Prijs

Gelaagd glas is niet goedkoop en daarom moet je over een flink budget beschikken als je een glazen overkapping aan wilt schaffen. Hier staat wel weer tegenover dat een overkapping van glas bijzonder duurzaam is en je er dus ook heel lang van kunt genieten. Zo bekeken, valt de prijs van een terrasoverkapping van glas dus eigenlijk best mee.

Bladeren en ander ongemak

Op doorzichtig glas zie je vrijwel alles. Stof dat erop waait, takjes, bladeren, je ziet het allemaal. Regelmatig schoonmaken dus.

Veel zonlicht

Natuurlijk is veel zonlicht fijn, maar op hele hete en zonnige dagen kan het al snel erg heet worden onder een glazen overkapping. In feite moet je bij een glazen overkapping altijd een zonnescherm of iets dergelijks kopen, anders is het er ’s zomers wel heel erg warm.

terrasoverkapping glas nadelen

Factoren van invloed op de prijs van een glazen terrasoverkapping.

Een bepalende factor die van invloed is op kostprijs van een terrasoverkapping van glas is de grootte. Hoe groter de overkapping is, hoe hoger de prijs ook zal uitvallen.

Een tweede bepalende factor is het soort glas. Hoogrendementsglas is bepaald niet goedkoop, maar kwalitatief wel zeer goed.

De derde bepalende factor is de constructie. Een frame van aluminium is bijvoorbeeld duurder dan een van hout. Als je nog goedkoper wilt, zou je ook voor een constructie van pvc kunnen gaan.

Andere factoren die van invloed zijn op de prijzen van een terrasoverkapping van glas zijn: materiaalkosten, verplaatsingskosten en het loon van de arbeiders.

Terrasoverkapping van glas prijzen:

Het is onmogelijk om een exacte prijs te geven van een terrasoverkapping van glas. Ieder mens heeft namelijk weer andere wensen en een ander budget. Wat we wel kunnen doen is een gemiddelde prijs van een terrasoverkapping van glas geven. We benadrukken dat deze prijzen richtprijzen zijn en dat de actuele prijzen anders kunnen liggen.

Wil je toch graag een exacte prijs te weten komen? Vraag dan een gratis offerte aan en kom in contact met verschillende vakmannen.

Prijs standaard terrasoverkapping van glas

De standaard grootte van een terrasoverkapping is vijf tot zes meter breed, twee tot drie meter hoog en twee tot drie meter diep. De constructie is van hout en bestaat uit twee steunpalen en dakprofielen.

Met een dak van gelaagd glas zal deze overkapping rond de 3500 euro kosten. Dit bedrag is inclusief btw en plaatsing. Als je deze overkapping neemt met een aluminium constructie dan valt de prijs ongeveer 1500 euro hoger uit.

Prijs terrasoverkapping van glas met dubbele staanders

Voor de stevigheid van de constructie is het niet verkeerd om extra steunpalen te nemen. Je bent er dan zeker van dat de terrasoverkapping bestand is tegen alle weersinvloeden. Voor een terrasoverkapping van glas met standaard afmetingen en een houten constructie, is de prijs ongeveer 4500 euro. Zoals gezegd moet je met een aluminium constructie hier nog 1500 euro bijtellen. Dit bedrag is eveneens inclusief btw en plaatsing.

glazen terrasoverkapping prijs

Extra mogelijkheden

Het is mogelijk om een overkapping uit te breiden met allerlei opties, waardoor de prijs van een terrasoverkapping van glas nog iets zal stijgen. Uiteraard hoeft dit niet, maar het maakt het verblijf onder de overkapping wel een stuk comfortabeler. We zetten de meest voorkomende opties voor je op een rijtje.

Led-verlichting

Als je voornamelijk ’s avonds onder je terrasoverkapping zit, is verlichting een aantrekkelijke optie. Een set van zes led-lampen komt ongeveer op 300 euro. Dit bedrag is inclusief btw en montage.

Terrasverwarmer

Voor mensen die het hele jaar gebruik maken van een glazen terrasoverkapping is een terrasverwarmer onontbeerlijk. Je hebt terrasverwarmers in verschillende soorten en maten. De gemiddelde prijs, inclusief montage, ligt op zevenhonderd euro.

Zijwanden

Als je ook lekker beschut wilt zitten tegen de wind, kun je glazen zijwanden laten monteren. Een zijwand van hoogrendementsglas is ongeveer duizend euro, exclusief montage.

Voorzijde schuifdeuren

Als je je glazen terrasoverkapping helemaal dicht wilt hebben, kun je aan de voorzijde glazen schuifdeuren laten monteren. Met zijwanden erbij realiseer je dan een echte tuinkamer. De kosten van een glazen voorzijde, exclusief plaatsing, zijn ongeveer tweeduizend euro.

terrasoverkapping glas prijzen

Zelf doen of aan de vakman overlaten?

Tenzij jezelf specialist bent op het gebied van het plaatsen van overkappingen, is het in feite niet mogelijk om een terrasoverkapping van glas zelf te plaatsen. Het is namelijk een klus die je niet even ‘zomaar’ doet.

Dit is ook reden dat veel aanbieders van overkappingen vaak prijzen hanteren waar de montagekosten al zijn inbegrepen. Om de prijs van een terrasoverkapping van glas nog enigszins te laten dalen, zou je met de monteur af kunnen spreken dat je bepaalde (voorbereidende) werkzaamheden zelf doet.

Glazen terrasoverkapping: prijzen montage

Als de montageprijzen bij de kostprijs van de terrasoverkapping is inbegrepen, kun je er vanuit gaan dat ongeveer veertig procent van de kostprijs bestaat uit montage-, materiaal- en verplaatsingskosten.

Koop je een glazen terrasoverkapping van vierduizend euro? Dan zijn de montagekosten ongeveer 1600 euro. Je kunt ook met de vakman een prijs per uur afspreken. Dit zal meestal het geval zijn als je terrasoverkapping zeer bijzondere maten heeft, of lastig te plaatsen is.

Het uurloon van de vakman ligt gemiddeld rond vijftig euro.

kostprijs terrasoverkapping van glas

Overkapping van glas: exacte prijs opvragen?

Het is zeer verstandig om een offerte van een terrasoverkapping van glas te laten maken bij meerdere bedrijven. De ene aanbieder hanteert net weer andere prijzen dan de andere. Ook is de verhouding tussen prijs en kwaliteit vaak heel verschillend.

Een vuistregel is dat je minimaal drie offertes en maximaal zes laat maken. Op deze manier kun je soms zomaar dertig procent op de kostprijs van een terrasoverkapping van glas besparen.

Gratis offertes kan je via deze pagina aanvragen.

Alternatief: kunststof terrasoverkapping

Een goed alternatief voor een glazen dak, is een kunststof terrasoverkapping.
Dan kan je kiezen tussen een afdak uit polycarbonaat of een overkapping van PVC.

Deze beide kunststof soorten zijn uitermate geschikt als dakbedekking omdat ze bijzonder sterk zijn, maar eveneens krasvast en ze hebben weinig onderhoud nodig.

prijs glazen terrasoverkapping  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.