Terrasoverkapping met glas: prijzen

Een terrasoverkapping met glazen dak is de keuze voor heel wat mensen. Het is immers aangenaam dat je nog steeds je zicht blijft behouden. Maar toch tegelijkertijd ook een beetje zonwering hebt.
Op een terrasoverkapping met glas moet je zeker extra zonwering aanbrengen. Het glas laat immers nog alle zonnewarmte en zonlicht door, waardoor het dak niet echt goed dienst doet als zonwering. Om dit probleem op te lossen kies je best voor een soort zonnescherm.

Glas is niet goedkoop en bovendien zijn er ook nog verschillende soorten glas. Hoeveel kost dat nu, zo’n terrasoverkapping met glas?

terrasoverkapping glas prijs

We praten dan wel over de glazen terrasoverkapping. Maar zoals je in dit artikel reeds kon lezen bestaat de volledige constructie natuurlijk niet enkel uit glas.
Enkel het glas wordt gemaakt uit sterk glas en dit is dan ook het duurste deel van de terrasoverkapping. Toch is ook het ondersteunende deel een hoge kost bij de aankoop van je terrasoverkapping.

Afhankelijk van het glas stijgt of daalt de totaalprijs. Sowieso zal het om een kwalitatief (en dus duurder) glas gaan, omdat het materiaal wel tegen een stootje moet kunnen. Voor de rest heb je ook nog mogelijkheden om het glas een aparte uitstraling te geven. Lange glazen platen (zonder tussenstuk) zullen bijvoorbeeld duurder zijn. Maar ook glas in een kleurtje of met een coating kosten je meer.

Als je geen hoogrendementsglas kiest, moet je absoluut ook nadenken over een zonnescherm. Zonneschermen of andere materialen op, of boven, je terrasoverkapping bevestigen is een must. Anders is het gewoon niet de moeite om een overkapping te plaatsen die tegen een te veel aan zon helpt. Zo’n zonnescherm kan manueel bediend worden, of (vol)automatisch. Daar betaal je natuurlijk wel weer extra voor.

Ten slotte is er nog een grote extra voor het frame of de constructie. Bij glas wordt vrijwel altijd een aluminium draagconstructie gekozen. De kleuren gaan er goed bij en aluminium kan glas makkelijk dragen.prijs glazen terrasoverkapping

Gemiddelde prijs terrasoverkapping glas

Net zoals bij elke terrasoverkapping kunnen we je ook dit keer geen exacte prijs meegeven. Voor een exacte prijs moet je offertes aanvragen bij professionals. (Dat kan hier bijvoorbeeld.)

De totaalprijs voor een op maat gemaakte glazen terrasoverkapping begint bij 1000 euro. Goedkoper vind je zeker niet. Reken eerder op een 2000 euro voor een kwalitatieve glazen terrasoverkapping. Prijzen lopen uiteraard nog met enkele duizenden euro’s op.  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.