Euonymus Japonicus Green Spire fleurt uw tuin op

Wilt u uw tuin nu echt onderscheiden van een doorsnee buiten met mooie haagjes en prachtige blikvangers in de tuin? Dan is de Euonymus Japonicus Green Spire echt wat voor u. Deze plant is klein van stuk maar groots in zijn aanzien. Het kan aangeplant worden als haag maar ook groepsbeplanting of in een border komt deze sierlijke heester goed tot zijn recht. We kennen de Euonymus Japonicus ook wel onder de Nederlandse naam Japanse Kardinaalsmuts. De plant kent zijn oorsprong dus in Japan. Daar is het gewend aan koude temperaturen en veel neerslag. Dat maakt dat de Japanse kardinaalsmuts ook zeer geschikt is voor ons Nederlandse klimaat. Het kan dus op iedere standplaats worden aangeplant en zal, met de juiste verzorging, overal goed groeien. Bijkomend voordeel van de Green SPire is dat het winterhard is. Dat betekent dat het geen blad verliest waardoor u het hele jaar door kunt genieten van de prachtige, groenblijvende plant.

haag-van-euonymus-japonicus-green-spire1.jpg

De verzorging van de Euonymus Japonicus Green Spire

De Euonymus Japonicus Green Spire kenmerkt zich met kleine, donkergroene bladeren die een schitterende glans hebben. Het blad is langwerpig en aan de uiteinden licht gekarteld. De plant is met name geschikt voor het creëren van lage haagjes omdat de totale groeihoogte maar 80 centimeter bedraagt. Om het een goede start te geven bij het aanplanten moet u ervoor zorgen dat de grond goed gedraineerd is. Even goed omspitten en wat extra aanplantgrond toevoegen zorgt ervoor dat de wortels zich goed ontwikkelen. Geef direct wat water en blijf dit de eerste periode na het aanplanten doen, zo lang de planten nog niet zelfvoorzienend genoeg zijn. Betreft het een hele warme, droge periode? Geef dan dagelijks water en bij voorkeur aan het begin van de ochtend. Zo kunnen de Green Spire’s het vocht gebruiken om de warme dag, in de zon, goed door te komen. Omdat de haagplanten in pot gekweekt worden, kunt u ze het gehele jaar door aanplanten. Wel is het raadzaam om bij vorst even te wachten, met het in de grond zetten van de planten.

Green Spire haag snoeien

De Euonymus Japonicus groeit niet snel, gemiddeld 10 – 15 cm per jaar. Toch is het goed om het jaarlijks te snoeien zodat het zich tot een dichte, volle haag kan ontwikkelen. Op die manier vertakken de planten zich sneller waardoor er eerder een volle Green Spire haag komt te staan. De beste tijd om te snoeien is in de maanden maart/april, net na de winter. Meestal is het voldoende om alleen de bovenzijde te toppen. Eventuele uitlopers aan de zijkanten kunt u natuurlijk ook weghalen. Snoei op een niet te warme, bewolkte dag zodat verbranding van het blad tot een minimum wordt beperkt.