Terrasoverkapping in Vlaams-Brabant: gratis prijsoffertes en meer info over de mogelijkheden

Wil jij ook heerlijk in de schaduw vertoeven op warme dagen en lekker in de zon op een mooie lente- of herfstdag? Dat kan als je een terrasoverkapping aanschaft. Je geniet daarmee van je eigen tuin zonder hinder te hebben van de weersomstandigheden. Zo wordt het buitenseizoen meteen ook aanzienlijk verlengt.
Indien je interesse hebt in een overkapping, dan kan je gratis prijsoffertes aanvragen via onderstaande formulier. Lees je liever iets meer over de mogelijkheden? Scroll dan zeker verder.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Wat is een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping bestaat, eenvoudig gezegd, uit een aantal steunpalen en een dak. De overkapping wordt aan de gevel van de woning gemonteerd boven het terras. Natuurlijk kan je ook een terras onder de overkapping aanleggen, mocht je nog geen terras hebben. Een terrasoverkapping kan zowel losstaand als tegen een muur worden gemonteerd. Ook voor de dakbedekking zijn er veel verschillende mogelijkheden: van een vast dak tot eentje met beweegbare lamellen.

Waarom een terrasoverkapping?

Met name in de zomer wil je graag buiten zitten zonder al te veel hinder te hebben van de zon. Je kan dan kiezen voor bijvoorbeeld een parasol of een zonnescherm om je te beschermen tegen al te felle zonnestralen. Een terrasoverkapping is echter een permanente oplossing tegen zowel de felheid als de hitte van de zon. Daar komt nog eens bij dat een terrasoverkapping ook bescherming biedt tegen andere weersinvloeden zoals regen en wind. Je kunt dus een heel groot deel van het jaar buiten zitten en dat lukt je met een zonnescherm of parasol niet.
Ben je benieuwd naar wat dat allemaal kost of wat de mogelijkheden bij jou zijn? Wij kunnen je geheel vrijblijvend en gratis offertes mailen van aanbieders van terrasoverkappingen in de provincie Vlaams-Brabant.

terrasoverkapping Vlaams-Brabant

De voordelen van een overkapping

Terrasoverkappingen hebben heel veel voordelen. We noemen hieronder de belangrijkste.

 • Een terrasoverkapping is er voor ieders budget. Je kunt al een overkapping kopen voor enkele honderden euro’s. Ze zijn echter ook te koop voor tienduizenden euro’s.
 • Een terrasoverkapping is in het algemeen snel geplaatst. Een goede vakman kan deze binnen een dag plaatsen.
 • Met een terrasoverkapping ben je beschermd tegen alle weersinvloeden. Je zit beschut tegen wind en neerslag en als de zon schijnt, zit je lekker in de schaduw.
 • Terrasoverkappingen met een glazen of doorzichtig kunststof dak laten geen UV-stralen door. Hierdoor is je huid extra beschermd en ook tuinmeubels en dergelijke verkleuren minder snel.
 • Een terrasoverkapping is nagenoeg onderhoudsvrij. De meeste overkappingen hoef je alleen maar twee keer per jaar een goede schoonmaakbeurt te geven.
 • Je kunt van een terrasoverkapping vrij gemakkelijk een volledige veranda maken. Dit doe je door zij- en voorwanden met een (schuif)deur te plaatsen.
 • Een terrasoverkapping geeft meerwaarde aan woning. Mocht je ooit je huis willen verkopen dan levert dit zeker een financieel voordeel op.
 • Een terrasoverkapping biedt extra bergruimte. In de winter kunnen tuinmeubels en vaste potplanten onder de overkapping opgeborgen worden.
 • Je kunt jarenlang genieten van je terrasoverkapping. Een overkapping van geïmpregneerd grenen of vuren gaat 10 jaar mee, een overkapping van Douglashout ongeveer het dubbele. Neem je een overkapping van aluminium dan gaat hij zeker 25 jaar mee en een overkapping van hardhout wel 50 jaar.

De nadelen van een overkapping

Het is belangrijk om een goede afweging te maken tussen de voor- en nadelen als je een terrasoverkapping wilt aanschaffen. Voor de volledigheid geven we daarom ook de nadelen van een terrasoverkapping.

 • Een terrasoverkapping is een dure aanschaf. Je hebt al een overkapping voor een paar honderd euro, maar dan heb je geen geweldige kwaliteit. Een kwalitatief goede terrasoverkapping is een investering. Natuurlijk gaat deze vele jaren mee, zodat het per jaar bekeken eigenlijk heel goedkoop is.
 • Een terrasoverkapping koop je niet voor een seizoen. Het is een aankoop die zeker tien jaar meegaat. Als je dus weinig gebruik gaat maken van de overkapping is het misschien geen goede investering. Denk dus goed na vooraleer je een terrasoverkapping laat plaatsen.
 • Een terrasoverkapping neemt ruimte in. Als je een kleine tuin hebt, kan dit afdak een behoorlijk deel van de tuin opslokken. Bedenk dus van tevoren goed of je genoeg ruimte hebt voor de overkapping en of je deze plaats ook kunt missen.
 • Een terrasoverkapping is altijd voor een deel open en hier hebben de weersinvloeden vrij spel. Dek je meubilair dus af bij slecht weer, of zorg voor zijwanden.
Vlaams-Brabant terrasoverkapping

Terrasoverkapping Vlaams-Brabant: prefab of op maat gemaakt?

Je kunt een terrasoverkapping ook als prefab (bouwpakket) kopen. Het voordeel hiervan is dat deze goedkoper in prijs zijn. Het nadeel hiervan is dat je altijd te maken hebt met vaste maten en modellen. De meeste prefab terrasoverkappingen zijn voorzien van een goede handleiding, waardoor je deze zelf in elkaar kan zetten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is ook een vakman graag bereid om een prefab terrasoverkapping voor je te plaatsen. Als je een op maat gemaakte terrasoverkapping neemt, komt de overkapping er precies zo uit te zien als jij wilt. De aanschaf is wel iets duurder, maar je krijgt er een unieke overkapping voor terug.
Bedenk wel dat je bij prefab overkappingen geen garantie hebt. Als er iets misgaat, moet je dus wel zelf de kosten dragen. Indien je een terrasoverkapping door een vakman laat plaatsen, heb je meestal wel garantie. Vraag dit dus zeker na.

Benieuwd geworden wat een prefab overkapping kost? Of ga je toch liever voor een op-maat-gemaakt afdak? Vraag gerust een vrijblijvende en gratis offerte aan via onze website.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Het is vrijwel onmogelijk om een exacte prijs van een terrasoverkapping te geven. Daarvoor zijn er te veel factoren van invloed op de prijs. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld het materiaal waar de overkapping van gemaakt is. Een overkapping van hout is bijvoorbeeld veel goedkoper dan één van aluminium. Ook de grootte van de overkapping speelt een rol. Hoe groter de overkapping wordt, hoe duurder hij uitvalt. Dan hen je ook nog te maken bij de arbeidsuren die de vakman berekent. Deze verschillen meestal per vakman. Als je nog extra opties neemt (verlichting, verwarming, enz…) is dit ook weer van invloed op de prijs.

Wil je toch graag een exacte prijs van de terrasoverkapping die in jouw tuin komt te staan? Doe beroep op onze gratis offertedienst.

terrasoverkappingen Vlaams-Brabant

Kostprijs van een terrasoverkapping in Vlaams-Brabant

Om het een beetje overzichtelijk te houden geven we de prijzen van terrasoverkappingen per materiaalsoort. De prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief plaatsing. We benadrukken dat het hier om richtprijzen gaat, de actuele prijzen kunnen anders liggen. Voor een exacte prijs neem je best contact op met een vakman.

Prijs terrasoverkapping hout

Een terrasoverkapping van hout is verreweg het populairst, omdat je deze tegen gunstige prijzen kunt aanschaffen. Daarbij is hout gemakkelijk bewerkbaar en heeft het een warme, natuurlijke uitstraling. Je koopt al een houten terrasoverkapping voor 500 euro, maar dan heb je kwalitatief en qua uitstraling niet veel bijzonders. Kies je voor een degelijke overkapping van Douglashout dan kun je rekenen op een prijs tussen 1000 en 1500 euro. Ga je voor hardhout dan kunnen de prijzen gemakkelijk toenemen tot 5000 euro.

Prijs terrasoverkapping aluminium

Na hout is aluminium erg populair bij de aanschaf van een terrasoverkapping. Dit heeft als oorzaak dat aluminium licht en toch erg sterk is. Daarbij heeft een aluminium terrasoverkapping weinig tot geen onderhoud nodig en gaat gemakkelijk 25 tot 30 jaar mee. Een aluminium overkapping geeft de woning een moderne en strakke uitstraling. Een eenvoudige, maar goede, aluminium overkapping heb je voor ongeveer 1500 euro. Naarmate je een luxer en groter model neemt, loopt de prijs ook op. Reken dan op een bedrag tussen 3000 en 5000 euro.

Prijs terrasoverkapping glas

Bij een terrasoverkapping van glas is het dak van glas gemaakt en het frame van een ander materiaal, bijvoorbeeld hout of aluminium. Het voordeel van een glazen terrasoverkapping is dat het zonlicht voor 100 procent wordt doorgelaten en je dus optimaal profiteert van de warmte. Daarbij heeft een terrasoverkapping ook nog eens een hele stijlvolle uitstraling. De prijs van een glazen overkapping is ook afhankelijk van welk type glas je neemt. Een terrasoverkapping van glas kost ongeveer 2000 euro. Dan heb je een overkapping met houten constructie en gewoon dubbel glas. Als je kiest voor een aluminium constructie en hoogrendementsglas, kan de prijs gemakkelijk oplopen naar 5000 euro en meer.

Prijs terrasoverkapping van kunststof

Als je een terrasoverkapping wilt met hetzelfde effect als glas, maar daar niet het budget voor hebt, is doorzichtig kunststof een prima alternatief. Als kunststof gebruikt de vakman meestal pvc of polycarbonaat. Deze materialen zijn beiden sterker dan glas, maar laten minder licht door (ongeveer 20 procent). Daarbij is polycarbonaat ook nog brandvertragend. Een kwalitatief goede terrasoverkapping van pvc of polycarbonaat kost ongeveer 1500 euro. Ook hier geldt dat de prijs op gaat lopen naarmate je groter en luxer wilt. In het algemeen is polycarbonaat duurder dan pvc, maar kwalitatief ook beter.

Weet jij al van welke materiaal jouw terrasoverkapping gemaakt moet worden? Welk soort materiaal je ook kiest, wij kunnen je altijd een offerte sturen van terrasoverkappingen in de provincie Vlaams-Brabant.

terrasoverkapping Vlaams-Brabant offerte

Hoe zit het met het onderhoud?

Een terrasoverkapping heeft eigenlijk weinig onderhoud nodig, maar voor het behoud van de overkapping, zal je hem zeker twee keer per jaar schoon moeten maken. Dit kan je het beste doen met lauw water en een mild reinigingsmiddel. Kies niet voor agressieve of bijtende schoonmaakmiddelen, want deze kunnen beschadigingen veroorzaken. Neem ook een zachte doek of spons en geen schurende materialen. Ook deze kunnen de overkapping onherstelbaar beschadigen.
Groene aanslag kan je verwijderen met een speciale reiniger hiervoor en zwarte strepen kun je verwijderen met een speciale reinigingspasta.

Vraag gratis offertes aan voor terrasoverkappingen in Vlaams-Brabant

Het is belangrijk om meerdere offertes van terrasoverkappingen te vergelijken en niet voor de eerste de beste aanbieder te gaan.

Door te vergelijken, krijg je een goed inzicht in de prijsopbouw en zo kies je de beste prijs-kwaliteitverhouding. Door offertes te vergelijken is het mogelijk om dertig tot veertig procent te besparen op de totaalprijs. Op een dure aanschaf is dat bijzonder veel geld!

Via onze gratis offertedienst krijg je meteen meerdere offertes voor terrasoverkappingen uit de provincie Vlaams-Brabant. Uiteraard heb je geen enkele aankoopverplichting en zit je nergens aan vast.