Terrasoverkapping met zadeldak

Terrasoverkappingen zijn er in diverse soorten, maten en uitvoeringen. De meeste terrasoverkappingen hebben een vlak dak dat horizontaal op dakprofielen is geplaatst. Je zou echter ook kunnen denken aan een terrasoverkapping met zadeldak. In dat geval gaat het om twee dakplaten die schuin tegen elkaar geplaatst worden en elkaar in de nok snijden. Zo ontstaat als het ware een omgekeerde v-vorm.
Benieuwd wat een terrasoverkapping met zadeldak kost? Vraag via deze pagina gratis en vrijblijvende offertes aan.

Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Waar is een terrasoverkapping met zadeldak van gemaakt?

terrasoverkapping met zadeldak

Er zijn diverse materialen waarvan een terrasoverkapping met zadeldak van gemaakt kan worden. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

Glas

Als je kiest voor een glazen zadeldak dan heb je een bijzonder mooi en strak zadeldak qua uitstraling. Glas heeft een strakke en moderne ‘look’, maar past eigenlijk bij ieder woningtype. Het beste kun je kiezen voor een zadeldak van gelaagd (hoogrendements) glas. Dit glas isoleert namelijk ontzettend goed, waardoor je vrijwel ieder jaargetijde onder de overkapping kunt zitten. Je kunt ook kiezen voor, het goedkopere, melkglas. Dit glas heeft een witte laag die het zonlicht weerkaatst. Nadelen hiervan zijn dat je je uitzicht naar boven kwijt bent en het minder goed isoleert.

Polycarbonaat

Met polycarbonaat wordt een bijzonder sterke kunststof bedoeld. Een zadeldak van polycarbonaat is oersterk en zal vrijwel nooit scheuren of breken. De doorzichtige versie van polycarbonaat laat vrijwel evenveel zonlicht door als glas en houdt eveneens de schadelijke UV-stralen tegen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een witte variant die vergelijkbaar is met melkglas. Voor een betere isolatie is het zelfs mogelijk om gelaagd polycarbonaat te nemen. Deze platen isoleren beter, maar dan ben je je uitzicht wel volledig kwijt.

PVC

Met pvc wordt eveneens een kunststof bedoeld. Pvc-platen zijn niet zo sterk als polycarbonaat, maar ze zijn wel drie keer sterker dan glas. Nadeel van pvc is dat het zeker niet krasbestendig is en dat het vrij snel stof en vuil aantrekt. Maar pvc heeft ook veel voordelen: het is goedkoop en gemakkelijk te bewerken. De levensduur is daarentegen wel weer iets korter dan polycarbonaat of glas.

Dakbedekking

Met dakbedekking kunnen allerlei materialen bedoeld worden. De meest snelle en eenvoudige manier om een zadeldak te creëren, is gebruik maken van golfplaten van bijvoorbeeld polycarbonaat, metaal of pvc. Een andere mogelijkheid is een houten zadeldak bouwen dat bedekt wordt met bijvoorbeeld dakpannen. Bij dakpannen kun je kiezen voor een keramisch gebakken pan (geeft een mooie uitstraling), of een betonnen dakpan (de zogenaamde sneldekker). Je kunt het hout dak ook bedekken met dakleer of shingles (dakleer in de vorm van dakpannen), zink of riet.

terrasoverkapping zadeldak

De voordelen van een terrasoverkapping met zadeldak

Een overkapping met een zadeldak biedt veel voordelen. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

Goede en snelle waterafvoer

Door de constructie van de twee schuine dakplaten wordt hemelwater bijzonder snel afgevoerd. Het is raadzaam om een afdak met zadeldak altijd met dakgoten te kopen. Ook is de kans op lekkage bij een overkapping met zadeldak een stuk kleiner dan bij een plat dak.

Windbestendigheid

Een zadeldak is door zijn constructie ook zeer goed bestendig tegen (harde) windstoten. Hierdoor zal een overkapping met zadeldak zeker tegen een stootje kunnen. De kans op ernstige schade is bij een afdak met zadeldak dus een ook klein.

Extra ruimte

Het zadeldak zorgt ervoor dat je binnen, in de nok van, de overkapping extra ruimte ontstaat. Deze kun je natuurlijk op allerlei verschillende manieren benutten, bijvoorbeeld als extra bergruimte.

Warmte

De schuine constructie van het zadeldak zorgt voor een warmtebuffer. Dit is erg fijn als je op minder mooie dagen toch in de tuin wilt zitten. Onder een terrasoverkapping met plat dak wordt het ’s zomers altijd warmer dan onder een overkapping met een zadeldak. Dit geldt ook als het platte dak goed geïsoleerd is.

carport zadeldak overkapping

De nadelen van een terrasoverkapping met zadeldak

Een overkapping met zadeldak heeft vanzelfsprekend ook nadelen, maar gelukkig zijn dit er niet zo veel. Ook deze zetten we even voor je op een rijtje.

De Prijs

Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, maar gemiddeld genomen is een terrasoverkapping met zadeldak duurder dan een terrasoverkapping met plat dak. Dit komt, omdat het arbeidsintensiever is om een zadeldak te bouwen. Ook ben je iets meer geld kwijt aan materiaalkosten. Meer weten over prijzen? Lees dan zeker ook dit artikel.
Wil je verschillende offertes aanvragen voor een terrasoverkapping (met zadeldak)? Dat kan gratis en voor niets op deze pagina.

Het uitzicht

Als je kiest voor een zadeldak met dakbedekking dan ben je altijd je uitzicht naar boven kwijt. Ook kun je dus niet profiteren van het invallend zonlicht. Vooral in het vroege voor- en het late najaar kan het heerlijk zijn om onder een terrasoverkapping nog even van de zonnestralen te genieten.

Kostprijs van een terrasoverkapping met zadeldak

Het is eigenlijk onmogelijk om vast te stellen wat de exacte prijs is van een terrasoverkapping met zadeldak. Dit hangt namelijk af van veel factoren, zoals welk materiaal er gebruikt wordt, de oppervlakte van de overkapping en de plaatsingskosten. Gemiddeld mag je ervan uitgaan dat de prijs voor een terrasoverkapping met zadeldak begint bij tweeduizend euro. Dan heb je een goede houten overkapping, waar je een flink aantal jaren plezier van hebt. De prijzen voor een overkapping met zadeldak kunnen oplopen tot tienduizend euro en meer. Deze prijzen zijn inclusief btw en exclusief plaatsingskosten. Voor een exacte prijs kan je altijd een vrijblijvende en gratis offerte aanvragen via deze pagina.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.