Terrasoverkappingen in West-Vlaanderen

Genieten in de zon op je eigen terras, wie wil dat nu niet? En lekker droog zitten als dat kleine regenbuitje eraan komt, is natuurlijk nog veel beter. Dat kun je allemaal realiseren met een terrasoverkapping. Met een overkapping ben je vrijwel het hele jaar door buiten en vrij van alle weersinvloeden. Wist je dat je zelfs tijdens de winter onder zo’n afdak kunt zitten?
Woon je in West-Vlaanderen en heb je interesse in een terrasoverkapping? Via deze website kan je eenvoudig een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen van meerdere vakmannen uit jouw buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Terrasoverkapping West Vlaanderen: de prijzen

De prijzen van terrasoverkappingen kunnen heel ver uiteenlopen. Als je wilt, heb je er al een voor een paar honderd euro. Het andere uiterste is een hele luxe overkapping met allerlei extra’s waar je zeker tienduizend euro voor betaalt. Gelukkig zijn er ook heel veel tussenvormen en kun je voor een redelijk bedrag een kwalitatief goede en mooie terrasoverkapping aanschaffen. Het geven van een exacte prijs is vrijwel onmogelijk, omdat er veel factoren een rol spelen bij het tot stand komen hiervan. Wil je graag een precieze prijs krijgen? Vul dan dit contactformulier in en we bellen of mailen je terug met een offerte op maat.
Een hele belangrijke factor voor de prijs is het materiaal en daarom geven we hier de prijzen per soort terrasoverkapping.

Prijs terrasoverkapping van hout

Een terrasoverkapping van hout, haal je als bouwpakket voor een paar honderd euro bij een doe-het-zelfzaak. Wil je een degelijke en duurzame overkapping dan moet je rekenen op een bedrag rond 1500 euro. Als je kiest voor een terrasoverkapping van (tropisch) hardhout, dan ben je zeker 3000 tot 5000 euro kwijt, maar deze heeft geen onderhoud nodig en gaat zeker 35 jaar mee. Op termijn is dat dus ook een serieuze besparing!

Prijs terrasoverkapping van aluminium

In plaats van hout kiezen steeds meer mensen voor een aluminium overkapping, omdat je hier minder onderhoud aan hebt. De prijzen van een aluminium terrasoverkapping liggen echter wel iets hoger dan die van hout. Gemiddeld betaal je 1500 tot 2000 euro voor een goede en degelijke terrasoverkapping van aluminium. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een luxer exemplaar. Dan lopen de prijzen op naar 3000 euro en meer.

Prijs terrasoverkapping van glas

Bij een terrasoverkapping van glas is alleen het dak van glas gemaakt. Wat betreft het frame kan je meestal kiezen uit hout of aluminium. Een glazen terrasoverkapping kost gemiddeld tussen 2000 en 2500 euro. Qua prijs ligt het er ook aan wat voor glassoort je neemt en waar het frame van gemaakt is. Een glazen overkapping met een aluminium frame en een schuifdak kan wel 5000 euro kosten.

Prijs terrasoverkapping van kunststof

Een goed en minder duur alternatief voor een glazen terrasoverkapping is kunststof. In het algemeen wordt hier pvc of polycarbonaat voor gebruikt. Polycarbonaat is sterker en duurzamer en daardoor ook duurder in aanschaf. Je hebt al een goede kunststof terrasoverkapping voor 1000 euro. Luxere en grotere overkappingen van kunststof kosten 2000 tot 3000 euro.

terrasoverkapping doek prijs

Prijs terrasoverkapping van smeedijzer

Wil je een goede, degelijke terrasoverkapping die een leven lang meegaat? Kies dan voor een terrasoverkapping van smeedijzer. Als je een overkapping van smeedijzer neemt, ben je sowieso voorzien van een uniek exemplaar, want vrijwel alle onderdelen worden handmatig gemaakt. Dit zie je uiteraard ook terug in de prijs. Gemiddeld genomen kost een smeedijzeren terrasoverkapping 4000 euro. Deze prijs kan oplopen als je meer opties of een grotere uitvoering neemt naar 10000 euro.

Prijs terrasoverkapping doek

Veel goedkoper is de terrasoverkapping met doek. Deze kun je zowel met een houten als aluminium constructie kopen. Voor een paar steunpalen en een doek betaal je in een doe-het-zelfzaak slechts 250 tot 350 euro. Wil je toch een wat stevigere constructie met een harmonicadoek? Dan betaal je voor een terrasoverkapping met doek en een houten frame gemiddeld 650 tot 1100 euro. Dezelfde overkapping met een aluminium frame komt ongeveer op 1100 tot 1500 euro.

Overkapping met schuifdak

Veel mensen kiezen in West-Vlaanderen voor een terrasoverkapping met een vast dak. Op een mooie lente- of herfstdag is het heerlijk vertoeven onder een terrasoverkapping, maar in de zomer kan het er ook erg warm worden. In dit geval is een schuifdak een goede optie. Je kunt het dak zover openschuiven als je zelf wilt en op deze manier de temperatuur onder de overkapping beheersen. Je kunt kiezen voor zowel handmatige als elektrische bediening. Een eenvoudig schuifdak heb je voor ongeveer 3500 euro.
De gemiddelde prijs van een terrasoverkapping met schuifdak ligt tussen 7500 en 10000 euro.

Uiteraard kunnen wij je ook offertes opsturen van een terrasoverkapping in West-Vlaanderen met schuifdak.

Overkapping met lamellen

Een terrasoverkapping met lamellen zorgt er ook voor dat de zonnestralen (gedeeltelijk) tegen gehouden worden. Deze lamellen hangen aan het dak van de overkapping en kun je vergelijken met lamellen die voor een raam hangen.
Je kunt de lamellen zover open en dichtdoen als je zelf nodig vindt. Je kunt een terrasoverkapping met lamellen handmatig en elektrisch bedienen. Het is zelfs mogelijk om deze met je smartphone op afstand te bedienen.
Een terrasoverkapping met lamellen is niet goedkoop, maar dan heb je wel iets heel moois. De prijzen hiervan beginnen bij 7500 euro.
Zoek je een terrasoverkapping in de provincie West-Vlaanderen met een lamellen dak? Vul je gegevens in en onze offertedienst stuurt diverse prijsaanbiedingen door.

De constructie

Met de constructie van een terrasoverkapping bedoelen we de steunpalen en de leggers. Zeg maar “het frame” waarop het dak rust. Deze constructie kan verschillende materialen gemaakt zijn. Hieronder noemen we de belangrijkste.

Hout

Hout is nog altijd één van de populairste materialen om een overkapping van te maken. Het is gemakkelijk bewerkbaar, relatief goedkoop in aanschaf en het past bij iedere woning. Er zijn verschillende houtsoorten die je kunt gebruiken voor een terrasoverkapping.
Voor zachte houtsoorten als vuren en grenen betaal je weinig, maar de duurzaamheid is ook minder. Als je duurdere houtsoorten neemt zoals Douglas hout, dan heb je een veel degelijkere en duurzamere terrasoverkapping die zeker 15 jaar meegaat. Ook heb je hier minder onderhoud aan.

Hardhout

Kies je voor een terrasoverkapping van hardhout dan kies je voor absolute duurzaamheid. De meeste hardhoutsoorten komen uit tropische gebieden en hebben namen als Afzelia, Bankirai, Meranti of Padouk. Ook Europees eiken is een goede hardhoutsoort voor een terrasoverkapping. Als je een terrasoverkapping van hardhout koopt, betaal je wel wat meer (gemiddeld 4000 tot 8000 euro), maar je koopt een overkapping die zeker 30 jaar meegaat zonder dat je er onderhoud aan hoeft te plegen.

Aluminium

Na hout is aluminium het meest populair om een terrasoverkapping van te bouwen. Aluminium is licht van gewicht, sterk en gemakkelijk bewerkbaar. Een aluminium terrasoverkapping geeft het huis een moderne en strakke uitstraling. Doordat aluminium niet roest, hoef je het niet te verven of in de was te zetten.
Je kan een terrasoverkapping van aluminium in diverse kleuren bestellen. Je hebt hier dus ook weinig onderhoud aan en daarom gaat een aluminium terrasoverkapping zeker 20 tot 25 jaar mee.

Smeedijzer

Een terrasoverkapping van smeedijzer geeft je huis een prachtige uitstraling. Vooral bij woningen met een landelijke en rustieke uitstraling komen deze overkappingen heel goed uit.
Smeedijzer is een oerdegelijk en onverwoestbaar materiaal. Omdat het meeste ijzer met de hand wordt gesmeed, kan je de overkapping precies zo maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Engelse krullen of allerlei rondingen en bogen. Je hebt altijd je eigen unieke uitvoering met een smeedijzeren terrasoverkapping.

Heb je al een idee uit welk materiaal jouw terrasoverkapping gemaakt moet zijn? Wij helpen je graag verder met het opstellen van een offerte op maat. En dat is uiteraard volledig gratis en vrijblijvend!

terrasoverkapping offerte west-vlaanderen

Het dak

Het dak van een terrasoverkapping kan uit verschillende materialen bestaan. Zo kun je kiezen voor hout of bitumen, maar heel stijlvol is een dak van glas, pvc of polycarbonaat. We lichten hieronder de verschillende soorten daken toe.

Glas

Een terrasoverkapping met een glazen dak laat het zonlicht honderd procent door en daarbij heb je ook nog eens een vrij uitzicht. Als je kiest voor hoogrendementsglas profiteer je ook van de isolerende werking van dit glas. Vooral op mooie lente- en herfstdagen is een terrasoverkapping hoogrendementsglas een grote uitkomst, omdat je dan volop profiteert van de isolerende werking. Op warme zomerdagen wordt het onder het glas te warm en kun je bijvoorbeeld kiezen voor lamellen, een doek of een schuifdak.

PVC

Pvc is een kunststof die gemakkelijk te bewerken is en relatief goedkoop qua prijs. Daarnaast is pvc ook nog eens een heel sterk materiaal. Het is bijvoorbeeld drie keer sterker dan glas en zal zeker niet snel scheuren. Een terrasoverkapping met een dak van pvc laat niet al het zonlicht door, maar een doorgifte van tachtig procent is nog steeds prima te noemen. Eveneens houdt pvc ook UV-stralen van de zon tegen. Dit helpt tegen huidveroudering en kanker maar ook tuinmeubilair en dergelijke zal minder snel verkleuren.

Polycarbonaat

Deze kunststof lijkt heel erg veel op pvc, maar is beter van kwaliteit. Je kunt polycarbonaat het beste vergelijken met een glasplaat die van kunststof gemaakt is. Polycarbonaat is echter een stuk lichter van gewicht dan glas en ook nog eens veel sterker (250 keer). Daarnaast laat polycarbonaat zich gemakkelijk bewerken. Polycarbonaat heeft een brandwerende werking, waardoor het niet zal druipen bij brand. De lichtinval van polycarbonaat is ongeveer 75 procent.

Weet je al welk dak je bij de constructie van je terrasoverkapping wilt hebben, of wil je er nog even over nadenken? Wij kunnen van alle soorten terrasoverkappingen in de provincie West-Vlaanderen een offerte opmaken.

terrasoverkapping belgie west-vlaanderen

Onderhoud

Het onderhoud van de meeste terrasoverkappingen stelt gelukkig niet heel veel voor. Wil je echter je overkapping zo lang mogelijk behouden, dan is een tweejaarlijkse poetsbeurt wel aan te bevelen. Voor het schoonmaken van de constructie en het dak kun je gewoon een sopje gebruiken van lauw water en een mild reinigingsmiddel.
Gebruik liever geen agressieve en bijtende schoonmaakmiddelen, aangezien deze kunnen zorgen voor beschadigingen. Gebruik een zacht doek of spons als materiaal.
Denk erom dat je geen schuursponsjes gebruikt, want hiervan krijg je ook beschadigingen. Schoonmaakazijn is ook een effectief middel om de terrasoverkapping schoon te maken en groene aanslag kun je met een speciaal reinigingsmiddel verwijderen.
Meer over het onderhoud en schoonmaken van je overkapping lees je trouwens hier.

Contactformulier offertes

Wil je meer weten of terrasoverkapping in West-Vlaanderen, of wil je een aantal offertes ontvangen? Vul je gegevens hieronder in en we zorgen ervoor dat je deze krijgt van vakmensen uit jouw regio.