Terrasoverkapping in Limburg

terrasoverkapping limburg

Een terrasoverkapping geeft beschutting tegen alle weersomstandigheden. Als je de tuin op het zuiden hebt dan is het in de zomer wel handig dat je een beetje schaduw creëert. Maar het is ook fijn dat je op een minder mooie dag toch lekker buiten kan zitten. Dat is allemaal mogelijk met een terrasoverkapping. Daarbij maak je het terras een stuk toegankelijker en is een fraaie, degelijke terrasoverkapping een meerwaarde voor zowel het huis als de tuin.

Zoek je een aanbieder van een terrasoverkapping in Limburg? Via onze offertedienst kan je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen bij een vakman in jouw buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Welk materiaal verkiest u?

2. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?

3. Beschrijving van uw project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Hoe komt de prijs tot stand?

Door de prijsopbouw van een terrasoverkapping te bekijken, weet je hoe deze tot stand komt. Zo kan je eenvoudig bepalen welke terrasoverkapping het beste bij jouw budget past. Er zijn nogal wat factoren van invloed op de prijs.
Het soort materiaal dat je gebruikt is van grote invloed. Daarnaast is ook de grootte van de overkapping van belang. Ook de plaatsingskosten spelen een rol, want iedere aanbieder heeft zijn eigen prijzen.
In het algemeen kan je ervan uitgaan dat 60 procent van de eindprijs bestaat uit materiaalkosten, 35 procent uit arbeidskosten en 5 procent uit transportkosten.

Wil je graag een duidelijk overzicht van alle kosten, en wat je daar voor terugkrijgt? Vraag dan zeker een gratis en vrijblijvende offerte aan voor een terrasoverkapping in de provincie Limburg. Dat kan via het bovenstaande formulier, of door hier te klikken.

terrasoverkapping limburg belgie

Prefab of op maat gemaakte terrasoverkappingen?

 • Prefab terrasoverkapping

Heb je geen heel ruim budget en wil je toch graag genieten van een terrasoverkapping? Dan kan je heel goed kiezen voor een prefab terrasoverkapping. Deze kant- en klare pakketten komen zo uit de fabriek en je kunt ze eventueel zelf in elkaar zetten (echter raden wij dit alleen aan indien je een erg handige doe-het-zelver bent).
Deze overkappingen hebben vaste afmetingen, dus je kunt deze afdakjes niet passend maken in je tuin. Omdat deze terrasoverkappingen in grote getale en in vaste maten geproduceerd worden, drukt dit de prijs behoorlijk. Een goede prefab terrasoverkapping koop je voor ongeveer 1000 euro (inclusief btw).

 • Op maat gemaakte terrasoverkapping

Het kost iets meer, maar je kunt ook een terrasoverkapping laten plaatsen die helemaal op maat gemaakt is. De overkapping voldoet dan helemaal aan jouw wensen als het gaat om: de grootte, de materiaalkeuze, de stijl en eventueel de extra opties. Omdat de terrasoverkapping op maat gemaakt is, ben je wel meer geld kwijt aan arbeidskosten.
Meestal wordt een op maat gemaakte terrasoverkapping ter plekke opgemeten en in elkaar gezet. Een goede op maat gemaakte terrasoverkapping kost ongeveer 5000 euro (inclusief btw en arbeidskosten).

Weet jij al wat voor terrasoverkapping je gaat nemen? Onze offertedienst kan je zowel offertes sturen voor een prefab als op maat gemaakte terrasoverkapping in Limburg België.

prijs terrasoverkapping limburg

Prijzen per soort overkapping

 • Prijs aluminium terrasoverkapping

Aluminium is een sterk en licht materiaal en daarom zeer geschikt om een terrasoverkapping uit te vervaardigen. Daarnaast roest aluminium niet en trekt het ook geen insecten of schimmels aan. Je hebt dus nauwelijks onderhoud aan een aluminium overkapping en het gaat ook zeker 25 jaar mee. Aluminium is gemakkelijk bewerkbaar, waardoor je vrijwel ieder ontwerp kunt laten uitvoeren die je wilt. Je hebt een prefab overkapping van aluminium voor 1500 tot 4500 euro. Een op maat gemaakte overkapping van aluminium kost 3000 tot 9000 euro (prijzen zijn inclusief btw en plaatsingskosten).

 • Prijs houten terrasoverkapping

Een houten terrasoverkapping koop je voor enkele honderden euro’s, maar je kunt ze ook kopen voor duizenden euro’s. Het verschil ontstaat vooral, omdat er verschillende (dure en minder dure) houtsoorten zijn. Ook de afmetingen en het ontwerp spelen een rol in het prijsverschil. Een terrasoverkapping als bouwpakket koop je al voor 500 euro bij een doe-het-zelf zaak of online. Een prefab houten overkapping kost tussen 1000 en 3000 euro. Wil je een op maat gemaakte houten terrasoverkapping? Reken dan op een bedrag tussen 2000 en 7000 euro (prijzen zijn inclusief btw en plaatsingskosten).

 • Prijs terrasoverkapping van glas

Kies je voor een terrasoverkapping met een glazen dak, dan kies je voor een mooie en open uitstraling. Glas laat het zonlicht voor honderd procent door en dat is vooral op minder warme dagen zeer aangenaam. Op hele warme dagen zal je moeten zorgen voor een extra zonnewering. De prijzen van terrasoverkappingen van glas lopen nogal uiteen, omdat de constructie van verschillende materialen gemaakt kan zijn. Gemiddeld genomen kost een prefab glazen terrasoverkapping 1500 tot 5000 euro. Een op maat gemaakte terrasoverkapping zit tussen 2500 en 8000 euro (prijzen zijn inclusief btw en plaatsingskosten).

 • Prijs terrasoverkapping met een doek

Heb je een niet al te groot budget dan kan een terrasoverkapping met een doek een goede oplossing zijn. In principe moet je dit soort overkapping zien als een tussenvorm tussen een zonnescherm en een terrasoverkapping. Voordeel van een doek is dat je deze gewoon weer kunt verwijderen en opbergen als de koudere maanden van het jaar aanbreken. Als je alleen steunpalen en een doek koopt, ben je voor 200 tot 400 euro klaar. Kies je voor een houten terrasoverkapping met doek dan kost dat 650 tot 1100 euro. Voor een overkapping met doek en een aluminium frame ben je ongeveer 1500 tot 1800 euro kwijt (prijzen zijn inclusief btw en plaatsingskosten).

Wil je exacte prijzen weten van de verschillende soorten terrasoverkappingen? We kunnen je offertes sturen van alle soorten terrasoverkappingen in de provincie Limburg, maar ook in de rest van Vlaanderen.

Limburg terrasoverkapping

Voordelen van terrasoverkappingen

Een terrasoverkapping heeft heel veel voordelen. We noemen hier de belangrijkste.

 • Een terrasoverkapping biedt bescherming tegen vrijwel alle weersomstandigheden. Als je daarnaast ook voor zijwanden kiest, zit je beschut tegen de wind en op mooie zonnige dagen, kan je heerlijk in de schaduw vertoeven.
 • Een terrasoverkapping is gemakkelijk en snel te plaatsen. Een goede vakman in Limburg zal er zeker voor zorgen dat een goede en degelijke overkapping binnen één tot twee dagen geplaatst is.
 • Een terrasoverkapping is er voor ieder budget. Je kunt een terrasoverkapping kopen voor een paar honderd, maar ook voor tienduizend euro. Het is maar net wat je wensen en eisen zijn. Wil je weten wat een overkapping bij jou zou kosten? Vraag dan een offerte aan. Ze zijn gratis en vrijblijvend, dus je zit aan niets vast.
 • In de winter kan je een terrasoverkapping als extra opbergruimte gebruiken. Tuingereedschap, vaste potplanten en tuinmeubilair kan je (mits het niet al te hard vriest) hier gemakkelijk kwijt.
 • Je kunt een terrasoverkapping heel goed uitbreiden naar een veranda. Dit kan door de overkapping uit te breiden met zij- en voorwanden (met schuifdeur). In wezen heb je dan een hele nieuwe ruimte bij het huis. Kijk wel even na of je in dit geval ook een vergunningen nodig hebt.
 • Met een dak van glas of kunststof heb je geen hinder van UV-straling. Deze wordt door glas of polycarbonaat tegengehouden. Hiermee is niet alleen je huid beschermd, maar ook de tuinmeubels en dergelijke verkleuren minder snel.
 • Door een terrasoverkapping te nemen met een glazen of kunststof dak, kan je een groot deel van het jaar buiten genieten. Op koudere dagen met een beetje zon, zal het glas de overkapping heerlijk verwarmen.
 • Een terrasoverkapping die gemaakt is van kwalitatief goed materiaal gaat erg lang mee. Een overkapping van hout gaat 10 tot 15 jaar mee, een overkapping van aluminium 20 tot 25 jaar en een overkapping van hardhout gaat bijna een leven lang mee.
 • Behalve als je een standaard houten overkapping neemt, heb je er weinig onderhoud aan. Een aluminium of hardhouten overkapping hoef je ook niet te verven of in de was te zetten. Even schoonmaken is het enige wat je hoeft te doen. Hier lees je meer over het benodigde onderhoud.
 • Een mooie, degelijke en duurzame terrasoverkapping is een meerwaarde voor de woning. In principe heb je gewoon een extra ruimte bij het huis. Bij verkoop van de woning kan dit weer in je voordeel werken.

Heb je het lezen van al deze voordelen interesse in een terrasoverkapping in Limburg? Onze offertedienst kan meerdere offertes leveren van vakmensen uit jouw regio.

Nadelen van terrasoverkappingen

Natuurlijk hebben terrasoverkappingen ook enkele nadelen. Gelukkig zijn dat er zeker niet zo veel, maar tocht is het niet onbelangrijk om deze ook mee te nemen in je afweging. Hieronder sommen we ze op.

 • Een kwalitatief goede terrasoverkapping kost een behoorlijk bedrag. Natuurlijk gaat een dergelijke overkapping ook heel lang mee, maar je moet het bedrag wel in een keer kunnen investeren. Kies je voor een goedkoop model dan is de kwaliteit en duurzaamheid meestal een stuk minder.
 • Een terrasoverkapping neemt permanente ruimte in. Schat dus van tevoren goed in hoeveel ruimte je kunt en wilt missen. Het zou zonde zijn als een groot deel van de tuin opgeslokt wordt door een overkapping.
 • Je bent hoe dan ook altijd wel tijd kwijt aan onderhoud met een terrasoverkapping. Een houten overkapping moet je verven, glazen en kunststof overkappingen trekken schimmels en algen aan. Daarbij kan je ook last hebben van bladafval. Een terrasoverkapping die helemaal onderhoudsvrij is, bestaat niet.

Heb je de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en is een terrasoverkapping net iets voor jou? Onze offertedienst kan je razendsnel meerdere offertes geven van een terrasoverkapping in Limburg, België.

overkapping Limburg

Vergunning nodig voor een terrasoverkapping in Limburg?

In de meeste gevallen hoef je voor het bouwen van een terrasoverkapping geen vergunning aan te vragen. Wel is het zo dat je niet meer dan dertig vierkante meter aan bijgebouwen of schuurtjes bij de woning mag hebben. Heb je bijvoorbeeld een schuur achterin de tuin staan dan moet je hier wel even rekening mee houden dat je dit totale oppervlak niet overschrijdt.
Het kan ook zijn dat de gemeente van jouw woonplaats nog aanvullende regels en voorwaarden heeft voor de bouw van een terrasoverkapping. Het is verstandig om je hier even over te laten informeren. Een vakman is altijd goed op de hoogte van alle regels die gelden rondom de bouw van een terrasoverkapping en zal je daar ook grondig over informeren.

vergunning terrasoverkapping Limburg

Vergelijken van een terrasoverkapping in Limburg: gratis en bespaart geld

In dit artikel noemen we veel prijzen die ook nog eens behoorlijk uiteenlopen. Het is op deze manier dan ook onmogelijk om een exacte prijs van een terrasoverkapping in jouw tuin te geven. Natuurlijk wil je wel graag een exacte prijs weten en daarom kan je het beste meerdere offertes aanvragen voor een terrasoverkapping in Limburg. Onze gratis offertedienst kan je hier snel en kosteloos aan helpen.
Door meerdere offertes naast elkaar te leggen kun je soms wel 30 tot 40 procent op de totaalprijs besparen. Door te kiezen voor aanbieders van een terrasoverkapping in de provincie Limburg bespaar je sowieso op buitensporige transportkosten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Welk materiaal verkiest u?

2. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?

3. Beschrijving van uw project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.