Terrasoverkapping uit PVC: prijzen

Wil je op minder zonnige dagen ook nog wat aangename uurtjes in de tuin doorbrengen? Of wil je juist op hete dagen lekker in de schaduw zitten? Dat kan met een terrasoverkapping van pvc. Het voordeel van deze overkappingen is dat ze bijzonder gunstig zijn in aanschaf. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op de prijs van een terrasoverkapping van pvc.

terrasoverkapping pvc prijs

Wat is een terrasoverkapping van pvc?

Pvc is de afkorting van polyvinylchloride en dit is een bijzonder sterk soort kunststof. De laatste jaren wordt deze kunststof dan ook steeds meer gebruikt voor het vervaardigen van terrasoverkappingen. Deze harde kunststof kan immers tegen een stootje en kan een behoorlijk gewicht dragen. Ook heeft pvc weinig last van de weersinvloeden. Daardoor is het ook zo’n fijn materiaal om terrasoverkappingen van te bouwen. Aangezien pvc relatief goedkoop is, is de kostprijs van een terrasoverkapping van pvc ook nog eens zeer gunstig.

Welke factoren bepalen de prijs van een terrasoverkapping van pvc?

Er zijn verschillende bepalende factoren van invloed op de prijs van een kunststof terrasoverkapping. Ten eerste is dit de grootte van de terrasoverkapping. In de regel geldt dat hoe groter de overkapping is, hoe duurder hij wordt.
De tweede bepalende factor is de kwaliteit van de overkapping. Een eenvoudige overkapping is goedkoop in aanschaf, maar vaak niet erg mooi qua aanzicht en ook niet heel sterk. De prijs van een terrasoverkapping die kwalitatief erg goed is, ligt hoger, maar je hebt een veel mooier product dat bovendien behoorlijk duurzamer is. Andere factoren van invloed op de prijs van een terrasoverkapping van pvc zijn: plaatsingskosten en extra opties als verlichting of een schuifbaar dak.

overkapping pvc prijs

Terrasoverkappingen van pvc: prijzen

Het is natuurlijk onmogelijk om een exacte prijs van een terrasoverkapping van pvc te geven, want iedere consument heeft zijn eigen wensen en zijn eigen budget. We gaan voor het gemak even uit van de gemiddelde grootte van een terrasoverkapping: vijf meter breed, twee tot drie meter hoog en drie meter diep.

Een eenvoudige terrasoverkapping van pvc kost dan ongeveer duizend euro. Wil je een kwalitatief goede terrasoverkapping van pvc? Reken dan al snel op een bedrag tussen de twee- en drieduizend euro. Met veel extra opties kan dit bedrag gemakkelijk verdubbelen, maar een goedkopere terrasoverkapping is natuurlijk ook altijd mogelijk.

De vakman kan je precies uitleggen welke mogelijkheden er zijn. Alle prijzen zijn trouwens inclusief btw en exclusief plaatsing en andere materiaalkosten. Het gaat hier om richtprijzen; de actuele prijzen kunnen anders liggen. Om een exacte prijs te krijgen, kan je het best een offerte aanvragen (dat kan via deze pagina).

Prijs kunststof terrasoverkapping: plaatsingskosten

Je zou kunnen proberen om een terrasoverkapping van pvc zelf te plaatsen.
Als je geen specialist bent op dit gebied is het vrijwel onbegonnen werk, want het is een nauwkeurig karwei waar veel vakkennis bij komt kijken. De meeste leveranciers hebben bij de prijs van een terrasoverkapping van pvc de plaatsingskosten al meegenomen.

Een handige regel is dat ongeveer veertig procent van de totaalprijs bestaat uit plaatsingskosten en materiaal. Als je dus een terrasoverkapping van pvc koopt van tweeduizend euro inclusief plaatsing, dan zijn de plaatsingskosten ongeveer achthonderd euro.

Pvc terrasoverkapping prijs: extra opties

Een terrasverwarmer, verlichting of een schuifbaar dak? Het is allemaal mogelijk bij de aankoop van een terrasoverkapping en uiteraard betaal je hier extra voor.
Een gemiddelde terrasverwarmer kost al snel vier tot vijfhonderd euro. Wat betreft verlichting mag je zeker wel uitgaan van een bedrag van driehonderd euro en een schuifbaar dak kost op zijn minst duizend euro extra.

Wil je nog iets beter beschut zitten tegen de wind? Denk dan eens aan zijwanden van pvc. Deze wanden kosten in de simpele vorm ongeveer vijfhonderd euro en de luxere varianten zeker duizend euro. Wil je de wanden ook nog eens schuifbaar hebben? Reken er dan nog maar duizend euro bij.

Prijs terrasoverkapping van pvc: prefab of op maat gemaakt?

Je kunt de prijs van een terrasoverkapping van pvc behoorlijk drukken door een prefab exemplaar aan te schaffen. Deze terrasoverkappingen zijn zo goedkoop (ongeveer duizend euro), omdat ze in grote aantallen en in vaste maten geproduceerd zijn. Een prefab terrasoverkapping van pvc zet je dan ook relatief snel in elkaar. De nadelen ten opzichte van een op maat gemaakte overkapping is dat je aan vaste maten vastzit en ook niks te kiezen hebt qua ontwerp en uitstraling. Daarom is de prijs van een op maat gemaakte terrasoverkapping van pvc hoger, maar je koopt wel precies wat je wilt.

pvc terrasoverkapping prijs

De voordelen van een terrasoverkapping van pvc

Behalve de gunstige prijs heeft een terrasoverkapping van pvc nog veel meer voordelen. We zetten ze even voor je op een rijtje:

  • Een dak van doorzichtig pvc is iets duurder, maar je hebt vrijwel dezelfde hoeveelheid aan lichtinval (tachtig procent) als een dak van glas. Je kunt dus bijna optimaal genieten van het zonlicht.
  • Een dak van pvc zal de schadelijke UV-stralen tegenhouden. Hierdoor ben je zelf beter beschermd tegen de zon, maar ook de tuinmeubels en dergelijke zullen minder snel verkleuren.
  • Als je een terrasoverkapping van pvc koopt van goede kwaliteit dan heeft deze een grote draagkracht. In de winter kan er bijvoorbeeld gerust een stevig pak sneeuw op liggen.
  • Pvc is een sterk, maar ook een licht, materiaal dat gemakkelijk te verwerken is. Dit vergemakkelijkt de plaatsing aanzienlijk.

De nadelen van een terrasoverkapping van pvc

Een terrasoverkapping van pvc heeft ook minpunten en ook deze hebben we even voor je op een rijtje gezet:

  • Een terrasoverkapping van pvc is niet erg krasbestendig. De kans op krassen krijgen is gewoon aanwezig. De vraag is natuurlijk in hoeverre je dit storend vindt.
  • Een terrasoverkapping van pvc is zeker niet onderhoudsarm. Algen en mossen zullen zich vrij snel hechten aan het materiaal. Een regelmatige schoonmaakbeurt van de terrasoverkapping is dan ook zeker nodig.
  • De tachtig procent lichtinval van een dak van doorzichtig pvc kun je ook als nadeel zien. Op koudere dagen is een lichtinval van negentig procent of meer natuurlijk nog aangenamer. Dan zul je een glazen dak moeten nemen en die is dan weer duurder in aanschaf…

Prijs terrasoverkapping van pvc: hoe kun je besparen?

Je hebt besloten dat je een terrasoverkapping van pvc wilt en je weet ook wat je wensen zijn. Dan is de tijd gekomen om naar een specialist op dit gebied te gaan, zodat je kunt inventariseren wat de mogelijkheden zijn. Het is verstandig om bij meerdere vakmannen offertes te laten maken (minstens drie). De prijs van een terrasoverkapping van pvc is natuurlijk behoorlijk fors en als je dan iets kunt besparen, is dit mooi meegenomen. Sterker nog: door het laten maken van meerdere offertes bespaar je soms wel meer dan dertig procent.

prijs pvc terrasoverkapping