Schaduwdoek

Een schaduwdoek is eigenlijk het kleine broertje van het zonnescherm. Waar een zonnescherm nog het meest op een flexibele terrasoverkapping lijkt, doet een schaduwdoek net iets meer denken aan een pergola. Een losstaande terrasoverkapping met andere woorden.
Een schaduwdoek is een strakgetrokken zeil die een schaduwoppervlak creëert. Ofwel gebeurt dat op een vrijstaande plek met behulp van steunpalen, ofwel wordt het doek (deels) aan de gevel bevestigd.

Een schaduwdoek is een pak flexibeler dan een terrasoverkapping. Wanneer je het niet gebruikt kan je het opbergen. Anderzijds is het wel een pak gevoeliger voor scheurtjes of hevige weerperikelen dan een terrasoverkapping.

Interesse in een schaduwdoek? Je kan ze goedkoop online aanschaffen. Mogelijkheden vanaf €23,99!

Vraag advies en vergelijk gratis offertes

schaduwdoek

Voordelen en nadelen schaduwdoek

Vooral de uistekende zonwering die zeker niet moet onderdoen voor een terrasoverkapping springt meteen in het oog bij een schaduwdoek. Een tweede groot voordeel, zeker in vergelijking met een terrasoverkapping, is de goedkope prijs. Als je even rond zoekt kan je een schaduwdoek al vinden voor drie tot vier keer minder geld dan een terrasoverkapping. Bovendien zijn ze net iets makkelijker zelf te plaatsen.

Tegelijk een voordeel en nadeel is het lichte gewicht van een zonnezeil of schaduwdoek. Waarom? Het lichte gewicht maakt het een makkie om zelf op te zetten, maar maakt het ook veel gevoeliger aan ruig weer. Hagel, sneeuw en hevige regen zijn niet ongebruikelijk in België en jaarlijks zijn er wel enkele mensen die scheurtjes in hun schaduwdoek terug vinden na zo’n hevige nacht.

schaduwdoek zonnezeil

Er zijn zeker nog wel enkele andere voor- en nadelen op te sommen. Maar dit zijn toch de belangrijkste redenen die je in je achterhoofd moet houden bij de overweging van een schaduwdoek. Vergelijk zeker ook met een zonnescherm en terrasoverkapping.

Nog wat tips

Een schaduwdoek zelf plaatsen is niet heel moeilijk, maar toch moet je wat dingen in het achterhoofd houden. Om je schaduwdoek stevig te plaatsen zijn betonpoeren aangeraden. Het nadeel daarvan is wel dat ze permanent aanwezig zijn. De andere mogelijkheid is om haken in de gevel te monteren, maar ook daar zie je blijvende resultaten van…

Graag geven we je ook nog mee dat je wel een beetje doordacht te werk moet gaan met het plaatsen van zonnezeilen. Wanneer ze te laag hangen kunnen ze problemen geven met deuren of poorten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.