Terrasoverkapping met lamellen

Met een lamellen terrasoverkapping ben je in staat een comfortabele persoonlijke buitenruimte te creëren. Wanneer de temperatuur weer aangenaam wordt in het voorjaar, roept het buitenleven ons weer op. Dit type overkapping wint steeds meer terrein in populariteit. Dit is vooral te danken aan het unieke concept, om als het ware een buitenkamer te maken. Een soort huiskamer in jouw tuin, waar je kan genieten van het buitenleven. Een plek waar je kan zitten en ontspannen, en waar je de lichtinval van de overkapping zelf kan regelen door regelbare lamellen.

Een lamellen terrasoverkapping maakt het mogelijk om in alle weersomstandigheden toch buiten te zitten. Als jij op een zomeravond lekker wil genieten van jouw tuin, maar er dreigt een zware regenbui los te barsten, dan kan je eenvoudig de terrasoverkapping met lamellen sluiten. Genieten van de zon kan, en als de zon warmte even teveel wordt, sluit je gewoon de lamellen terrasoverkapping en kan je alsnog genieten van een doorwaaiende wind.
Je hebt dus altijd de mogelijkheid de lamellen in te stellen naar jouw persoonlijke voorkeur. Handig en je bent ook niet plaatsgebonden aan de afmetingen van bijvoorbeeld een parasol. Deze buitenkamer kan je ook helemaal zelf inrichten met het interieur van jouw wensen.

Vraag advies en vergelijk gratis offertes

De gebruikte materialen en afmetingen

Een terrasoverkapping met lamellen is een constructie van aan elkaar geschakelde aluminium lamellen, deze kunnen op elke gewenste stand worden ingeschakeld. Lamellen kunnen draaien tot 160° om hun eigen as, dit geeft vele mogelijkheden om zelf de lichtinval te regelen.

De breedte van de lamellen kan variëren van 16 tot 21 centimeter. Er kunnen oppervlaktes van maximaal 7 x 7 meter overspannen worden. Maar grotere oppervlaktes zijn ook mogelijk door de systemen onderling te koppelen. Een compleet dakelement heeft afmetingen van 7 m x 3,5 meter. Deze zijn koppelbaar in zowel lengte als breedte. De maximale hoogte van een terrasoverkapping met lamellen is 3 meter. Lamellen kunnen overigens ook in diverse houtsoorten worden gemaakt.

lamellen terrasoverkapping

Positiemogelijkheden van de lamellen

Bediening van de lamellenstand kan handmatig of elektrisch worden gedaan. De lichtinval is regelbaar doordat de lamellen over een automatisch kantelsysteem beschikken. Bij een volledig gesloten overkapping tijdens regen, wordt het hemelwater netjes afgevoerd via de geïntegreerde ingebouwde regengoten die gekoppeld zijn. Deze voeren het weer af naar de afvoer, welke onzichtbaar zijn weggewerkt in de zijstaanders.

Er zijn naast de vast gepositioneerde lamellen terrasoverkapping, ook overkappingen die volledig open kunnen. Dit is de nieuwste uitvoering van een terrasoverkapping met lamellen. Deze maakt het mogelijk de lamellen niet alleen open of dicht te zetten, maar ze ook helemaal opzij te schuiven. Op die manier kan er een 100% lichtinval zijn. De bij elkaar geschoven lamellen nemen dan nog 15% ruimte in en 85% van het dak is nu lamellenvrij.

Afstandsbediening via je Smartphone of Tablet

Er zijn systemen op de markt waar je een volledig huis kan regelen op afstand via je Smartphone of Tablet. Het op afstand besturen van niet één maar meerdere producten tegelijk is tegenwoordig mogelijk. Dit heet domotica en staat voor complete huisautomatisering. Dit kan vanuit huis, maar ook vanaf andere plekken. Door een simpele handbediening ben je in staat ook de terrasoverkapping met lamellen te bedienen en te regelen naar jouw voorkeur.

lamellen overkapping kosten

Aanvullende opties voor de terrasoverkapping met lamellen

Screens voor de zijkanten
Als je de voorkeur geeft aan een soort van afscheidingswand aan de zijkanten van de terrasoverkapping, dan is daar een oplossing voor. Door het aanbrengen van een screendoek beschik je over een windvaste verticale zonwering. Nu wordt het idee van een buitenkamer nog meer compleet. Als de wind iets teveel wordt of de zon iets te fel, dan kan je eenvoudig het screendoek neerhalen om zo een aangename zitruimte te creëren. Screendoeken zijn enigszins doorlatend zodat je toch nog zicht heb op de tuin en de omgeving. Wil je alleen de wind tegenhouden, dan zijn ook volledig transparante screendoeken verkrijgbaar.

Glazen wanden voor de zijkanten
Wil je de zitruimte onder de terrasoverkapping met lamellen helemaal afsluiten van de wind, maar toch zicht naar buiten behouden? Dan is daar de optie om een glazen wand te plaatsen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld bij koudere temperaturen met felle zon, alsnog genieten van een zitplek onder de overkapping. Glazen wanden kunnen, net zoals de lamellen terrasoverkapping, geopend worden als je wat koele lucht wil laten binnenwaaien.

LED-strips verlichting in de lamellen
Als het donker wordt en je wilt toch blijven nagenieten onder jouw terrasoverkapping met lamellen, dan is het wel zo prettig om een geïntegreerde verlichting te hebben in de ruimte. Er zijn LED-strips die netjes worden weggewerkt in de lamellen, deze zijn zelfs dimbaar. Een sfeervol en modern uitziende verlichting is het resultaat. Zowel de verlichting als de stand van de lamellen, kan worden bediend met een afstandsbediening. Naast deze verlichting in de lamellen, is er ook nog de optie voor LED-verlichting in de structuur of LED-strips in de goot.

Terrasverwarmers
Ben jij echt een buitenmens en wil je meer dan alleen in de zomer genieten van het buitenleven? Dan kan je eventueel krachtige terrasverwarmers aanbrengen onder de overkapping. Ook deze zijn op afstand bedienbaar.

Voordelen en nadelen van lamellen

Voordelen

  • Je kan je overkapping in ieder type weer blijven gebruiken. Doordat ze zo flexibel zijn kan je ze naar eigen wens open- en dichtschuiven.
  • Vooral in de winter is dit handig: door de lamellen ‘s winters open te zetten krijg je immers een extra warmtebron doordat de zonnestralen gewoon terug door de ramen schijnen.
  • De hoeveelheid zon en wind die je doorlaat is perfect regelbaar.

Nadelen

  • Je wordt bijna verplicht om te kiezen voor automatisatie, waardoor de kostprijs van dit type overkapping hoger zal liggen dan andere overkappingen.
  • Hoewel vaak wordt geadverteerd dat je geen lichtverlies hebt doordat je de lamellen kan openen is dit wel het geval. Je blijft immers schaduwoppervlaktes creëeren.
terrasoverkapping met lamellen

Wat kost een terrasoverkapping met lamellen ongeveer?

De lamellen overkapping prijzen zijn afhankelijk van factoren als: afmetingen, materiaalkeuze, met of zonder screens of verlichting. Het zal individueel bekeken moeten worden, welke uitvoering jij kiest en wat de lamellen overkapping kosten zijn.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden en richtprijzen. Zo krijg jij een idee van de lamellen overkapping prijzen. Wil je graag offertes aanvragen? Doe dat via deze pagina.

Vrijstaande overkapping
Inclusief elektrisch regelbaar aluminium lamellen overkapping, met afstandsbediening.
Complete constructie,
7 x 5 meter en een hoogte van 2.5 meter.
Prijs is € 5500,-

Een basis terrasoverkapping met lamellen van het materiaal polycarbonaat is gemaakt van lichtgewicht kunststof dakplaten. Door het gebruik van deze lichte materialen, heb je toch een sterke overkapping voor een heel gunstige prijs.
5 x 3 meter tussen de € 2900,- en € 3500,-

Prijsindicatie voor opties

Screens 
Een prijsindicatie van screens:
2 x 2 meter tussen de € 560,- en € 1084,-

Windvaste screens
Een prijsindicatie van windvaste screens:
2 x 2 meter tussen de € 1105,- en € 1264,-

Wanneer jij meer deskundig en gericht advies wenst over terrasoverkapping met lamellen, voordat je deze aankoop gaat doen, dan kan je altijd contact met ons opnemen. Lamellen overkapping kosten verschillen per leverancier, vergelijking van prijzen en leveringsvoorwaarden loont altijd.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.