Terrasoverkapping van glas: prijzen?

Ga je een terrasoverkapping van glas kopen? Dan wil je natuurlijk ook de prijs hiervan weten. De prijzen van terrasoverkappingen met glas lopen erg uiteen en dat komt bijvoorbeeld door de vele soorten en mogelijkheden die er zijn. In dit artikel gaan de we de prijzen daarom eens wat nader bekijken. We gaan het onder meer hebben over prijsvoorbeelden, de verschillende mogelijkheden, de voor- en nadelen en de extra opties.

terrasoverkapping glas prijzen

Wat is een terrasoverkapping van glas?

Met een terrasoverkapping van glas bedoelen we dat het dak van glas is gemaakt. Het is onmogelijk om de hele constructie van glas te maken, want daarvoor is glas veel te breekbaar. De constructie bestaat uit staanders (steunpalen) en liggers (dwarsbalken en dragende balken). Hier wordt het glazen dak bovenop bevestigd en deze wordt aan een gevel van de woning gemonteerd.

Je kunt verschillende soorten materiaal gebruiken om de  constructie van te maken. Hout is een populair materiaal, maar een glazen dak met een aluminium constructie is ook een hele mooie combinatie en wordt veel gekozen door de consument.

Terrasoverkapping van glas: prijsbepalende factoren

Er zijn verschillende factoren van invloed op de totale prijs van een glazen overkapping. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • De grootte van de overkapping. Hoe meer oppervlakte deze inneemt, hoe meer materiaal er gebruikt wordt en hoe hoger de prijs zal zijn. De gemiddelde oppervlakte van een terrasoverkapping bedraagt tien à vijftien vierkante meter.
 • De prijzen van de materialen die gebruikt worden. Hoe beter de kwaliteit van het materiaal, hoe hoger de prijs uit zal vallen. Je kunt glas kopen in verschillende soorten en diktes en deze hebben hun eigen prijs. Ook aluminium (voor de constructie) is er in verschillende soorten en dit is ook weer van invloed op de prijs.
 • De arbeidskosten van de aanbieder. Hiermee worden de verplaatsings-, voorbereidings- en arbeidskosten bedoeld voor het plaatsen van de overkapping. Iedere aanbieder hanteert hier weer zijn eigen prijzen. Voor een exacte prijs kan je trouwens altij beroep doen op onze (gratis!) vrijblijvende offertedienst.
 • De extra opties die je neemt. Bij een glazen overkapping is het verstandig om ook een bepaalde vorm van zonwering aan te schaffen. Op hele warme dagen wordt het namelijk zeer warm onder de overkapping. Hierin heb je ook weer verschillende opties, bijvoorbeeld lamellen of doek. Uiteraard heb je dan ook weer te maken met verschillende prijzen.

glazen terrasoverkapping prijs

Terrasoverkapping van glas: gemiddelde prijzen

Het zal je vast al duidelijk zijn geworden dat de prijs van een terrasoverkapping echt maatwerk is. We kunnen in dit artikel dan ook geen exacte prijzen geven. Ben je wel nieuwsgierig naar een exacte prijs of wil je informatie over materialen en de prijzen hiervan, neem dan contact op met onze offertedienst.

Hieronder zullen we wel gemiddelde prijzen geven. Dan weet je in ieder geval met welke bedragen je ongeveer rekening moet houden. De totale prijs van een terrasoverkapping van glas ligt sowieso niet onder 1000 euro, maar ook voor dit bedrag kun je weinig verwachten. Ga maar gerust uit van een prijs die begint bij 2000 euro voor en degelijk en duurzaam exemplaar.

Terrasoverkapping van glas: prijzen bouwpakket

Vind je het geen probleem om je handen uit de mouwen te steken? Dan is een terrasoverkapping als bouwpakket een aanrader. Een dergelijke overkapping wordt gemaakt volgens vaste maten en in grote aantallen en hierdoor is de prijs relatief laag. Via de uitgebreide montagehandleiding die erbij geleverd wordt, kun je deze zelf plaatsen, waardoor je dus ook de arbeidskosten uitspaart.

Let op: ook voor de handige doe-het-zelver kan dit nog een behoorlijke klus zijn. Je kunt ook de vakman vragen om een bouwpakket voor je te plaatsen. De prijs van een terrasoverkapping van glas als bouwpakket begint bij ongeveer 1200 euro en kan oplopen tot 6500 euro.

Terrasoverkapping van glas: prijzen op maat gemaakt

Kies je voor een op maat gemaakte overkapping? Dan weet je zeker dat deze altijd past. De overkapping wordt immers precies aangepast aan de maten van de gevel. Ook ben je helemaal vrij in het kiezen van het ontwerp. Je krijgt dus een unieke overkapping met de uitstraling die helemaal bij jouw woning en tuin past.

Een op maat gemaakte overkapping is duurder dan een bouwpakket, omdat er meer arbeidskosten gemaakt worden. De leverancier is namelijk meer tijd kwijt aan het opmeten en het fabriceren van de overkapping. De prijs van een terrasoverkapping die op maat wordt gemaakt, begint bij ongeveer 2500 euro en kan oplopen tot 8000 euro. Voor een exacte prijs kan je terecht bij onze gratis offertedienst.

prijzen terrasoverkappingen glas

Terrasoverkapping van aluminium en glas: de goedkoopste optie

Wil je niet te veel geld uitgeven aan een overkapping? Dan kun je het beste een bouwpakket kopen. Zoals gezegd kost deze minimaal ongeveer 1200 euro. Afhankelijk van de leverancier kan het zijn dat hier nog verzend- of bezorgkosten bijkomen. Je koopt nu een basic overkapping bestaande uit (meestal) twee steunpalen, liggers en een glazen dak.

Heb je geen goede fundering? Dan zal je die nog moeten aanleggen of betonpoeren erbij moeten kopen. Die kosten komen er dus nog bij. Het glas is waarschijnlijk niet extra dik en ook zal niet de beste kwaliteit aluminium gebruikt zijn, maar met een dergelijke overkapping kun je zeker twintig jaar verder.

Terrasoverkapping van aluminium en glas: de duurste optie

Heb je wat meer geld te besteden? Ga dan voor een luxe terrasoverkapping van glas. Je kiest nu voor een grote terrasoverkapping (vanaf vijftien vierkante meter) met HR- veiligheidsglas (liefst HR++). Het mooiste is om glas in lange stroken te nemen, zodat je een optimaal uitzicht hebt. Als zonwering neem je een terrasoverkapping met automatisch bedienbare lamellen die je bedient via een app op je smartphone. Ook zorg je voor een mooie en dimbare led-verlichting. Uiteraard mag een terrasverwarmer niet ontbreken. De plaatsing wordt helemaal uitgevoerd door de vakman.
Hoeveel deze overkapping kost? Ga maar uit van een prijs die ligt tussen 10.000 en 20.000 euro.

terrasoverkapping glas prijs

 Terrasoverkapping van aluminium en glas: prijzen plaatsing

Het op de juiste manier plaatsen van een terrasoverkapping is een karwei dat veel bouwkundig inzicht, kennis en ervaring vereist. Je kunt de plaatsing dan ook beter overlaten aan een erkend vakman. Deze weet precies hoe hij de terrasoverkapping moet plaatsen en je krijgt ook garantie op de plaatsing. Je kunt dus altijd op de vakman terugvallen.

In de regel is het zo dat de totaalprijs van een op maat gemaakte terrasoverkapping voor 60 procent bestaat uit materiaalkosten. De montagekosten bedragen 35 procent van de prijs en de overige 5 procent zijn de verplaatsings- en voorbereidingskosten.

Prijsvoorbeeld 1:

Je koopt een op maat gemaakte terrasoverkapping van glas voor een totaal van 3000 euro. Het materiaal kost dan 60 procent hiervan en dat is 1800 euro. De overige 1200 euro zijn dan voor de montage van de overkapping.

Prijsvoorbeeld 2:

Je koopt een standaard glazen terrasoverkapping als bouwpakket voor 1500 euro. De montagekosten komen hier nog bij. Gemiddeld rekent een vakman hiervoor 50 euro per uur. Binnen een werkdag van acht uur is de overkapping geplaatst. Je betaalt dus voor de montage 50 keer 8, oftewel 400 euro. De totaalprijs van de overkapping inclusief plaatsing komt dan uit op 1900 euro.

prijs glazen terrasoverkapping

Voordelen terrasoverkapping glas

Een overkapping met een glazen dak heeft veel voordelen. Hieronder noemen we de belangrijkste.

 • Door het glazen dak behoud je altijd het uitzicht. Daarbij heb je een lichtinval van honderd procent.
 • Het glas van de overkapping heeft ook een isolerende waarde. Vooral op mooie voorjaars- en najaarsdagen is het heerlijk om dan onder de overkapping te zitten. Hiermee verleng je het seizoen om buiten te zitten ook weer. Zo kan je zelfs tijdens de winter onder je terrasoverkapping genieten!
 • Je hebt nauwelijks onderhoud aan een overkapping van glas. Een regelmatige schoonmaakbeurt is voldoende. Je maakt de ramen op dezelfde manier schoon als het glas van de vensters van je woning.
 • Een mooie terrasoverkapping van aluminium en glas is van grote meerwaarde voor de woning. Bij een eventuele verkoop levert dit je zeker financieel voordeel op.
 • Een terrasoverkapping van glas is degelijk en duurzaam. Reken gerust op een levensduur van minstens twintig jaar.
 • Het glas van de overkapping is bestand tegen UV-straling. Dit is beter voor je huid, maar ook tuinmeubels zullen minder snel verkleuren.

Lees ook dit artikel: Voordelen van terrasoverkappingen.

Nadelen terrasoverkapping glas

Het is belangrijk om de voordelen en de nadelen goed tegen elkaar af te wegen als je een terrasoverkapping wilt aanschaffen. Nadelen zijn er gelukkig niet zoveel, maar voor de volledigheid noemen we ze wel.

 • De prijzen van een terrasoverkapping van glas zijn gemiddeld genomen hoger dan bijvoorbeeld een overkapping van hout. Daar staat wel een stuk kwaliteit en duurzaamheid tegenover. Het is de investering meer dan waard.
 • Glas blijft hoe dan ook een breekbaar materiaal. Een glazen terrasoverkapping is gemaakt van veiligheidsglas, dus zo snel zal er niks gebeuren.
 • Op glas zie je alles. Bladeren, takjes en stof komen allemaal op het glas terecht en ‘verpesten’ je uitzicht. Je moet dus regelmatig schoonmaken.
 • Op warme dagen kan het heel erg heet worden onder een terrasoverkapping van glas. Het is dan niet meer aangenaam om op het terras te zitten. Je bent dus haast verplicht om ook een zonwering te kopen bij deze overkappingen. Ook dat maakt de prijzen van deze terrasoverkapping hoger.

Lees ook dit artikel: Nadelen van terrasoverkappingen.

terrasoverkapping glas nadelen

Hoe kun je besparen op de prijs?

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de prijs van een terrasoverkapping van glas. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vakman bij jou in de buurt. Dit scheelt behoorlijk in de verplaatsingskosten. Bovendien kan je zo makkelijker contact opnemen als er toch iets misgaat.
Ook is het verstandig om te onderhandelen over de prijs. Vaak is er nog wel wat ruimte om de prijs iets te laten zakken. Lukt dit niet? Vraag dan om een langere garantieperiode of een extraatje. Meestal levert het wel iets op!

Vergelijken loont

Prijzen van terrasoverkappingen van glas kunnen behoorlijk uiteen liggen. Het is dan ook belangrijk om de prijzen met elkaar te vergelijken. Dat doe je het beste door offertes op te vragen bij meerdere leveranciers. Offertes via onze website zijn altijd gratis en je zit nergens aan vast.

Door de offertes naast elkaar te leggen, krijg je een goed inzicht in de prijzen. Zo kies je altijd voor de aanbieder met de beste prijs- kwaliteitsverhouding.

Via onze offertedienst is het mogelijk om snel meerdere offertes in huis te hebben. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is je gegevens invullen. Het is zonder meer mogelijk om dertig tot veertig procent te besparen op de prijs van een terrasoverkapping.

kostprijs terrasoverkapping van glas