Terrasoverkapping op maat of bouwpakket?

Vooraleer je kiest om een terrasoverkapping te plaatsen, moet je eerst nog wel kiezen of je voor een terrasoverkapping op maat gaat of een bouwpakket kiest.
Een bouwpakket is goedkoper, maar een terrasoverkapping op maat is uniek, je hoeft zelf niet te klungelen én je kan standaardmaten omzeilen.
In dit artikel bespreken we een op maat gemaakte overkapping, een bouwpakket en een volledig zelf gefabriceerde terrasoverkapping.

terrasoverkapping op maat

Terrasoverkapping op maat

Een terrasoverkapping op maat wordt door gespecialiseerde vakmannen bij jou thuis geleverd en geplaatst.
Nadat je hebt besloten hoe je terrasoverkapping er moet uitzien, wordt de overkapping voor jou uitgetekend en uiteindelijk ook gemaakt.
Eens ze gebruiksklaar is kan ze bij jou worden geleverd en neergepoot.

Een terrasoverkapping op maat heeft enkele voordelen:

  • Ongebruikelijke maten zijn geen probleem meer. Bij bouwpakketten heb je alleen standaardmaten.
  • Je terrasoverkapping is uniek.
  • Ze wordt voor jou geplaatst. Zo verlies je zelf geen tijd en doe je zeker niets fout.
  • Er worden heel wat garanties gegeven bij de aankoop van een overkapping op maat.

De prijs van een terrasoverkapping op maat varieert sterk. Daarom is het een goed idee om een offerte aan te vragen. Vul de precieze maten en het materiaal van de overkapping in in onze gratis offertedienst en wij maken zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte voor je op.
Gratis offertes aanvragen kan op deze pagina.

terrasoverkapping op maat of zelfbouw

Bouwpakket

Heel wat bedrijven zijn ook gespecialiseerd in bouwpakketten. Een perfecte oplossing voor handige mensen die geen fortuin willen spenderen aan hun terrasoverkapping.

Er is zo veel keuze in bouwpakketten dat het soms moeilijk wordt om een keuze te kunnen maken.
Hout, aluminium, kunststof en combinaties met glas of schaduwdoeken zijn allemaal mogelijk. De afmetingen van heel wat doe-het-zelf-overkappingen lopen sterk uiteen, maar het nadeel van een bouwpakket blijft natuurlijk wel dat je niet met specifieke afmetingen kan werken… Ook terrasoverkappingen met lamellen vind je spijtig genoeg nog niet vaak tussen bouwpakketten terug.

Om zelf een terrasoverkapping te plaatsen moet je natuurlijk wel een beetje een klusser zijn. Want ongeoefend met zware bouwmaterialen sleuren lijkt ons ook niet meteen een goed idee.
Vraag hulp aan iemand als je niet zeker bent of je de klus wel alleen kan klaren.
Sowieso is het een goed idee om een terrasoverkapping met minstens twee personen neer te poten om ongelukken en fouten te vermijden.

terrasoverkapping bouwpakket

Online terrasoverkapping bouwpakketten

In deze moderne wereld kunnen we alles online bestellen, en dat geldt ook voor terrasoverkappingen of andere afdaken!

Een bouwpakket kan je al aanschaffen voor €800. De beste prijs-kwaliteit en het breedste aanbod vind je op deze websites:

terrasoverkapping zelf maken bouwpakket

Afdak zelf maken

Een derde optie is om je terrasoverkapping of afdak zelf te maken.  Volgens ons is dit nogal omslachtig en duur.
Als je geen buitensporige kosten wilt maken, moet je met hout werken. Dit kan het eenvoudigst worden versneden en je hebt er ook de meeste mogelijkheden mee.
Echter wordt dit ook al een duur grapje, aangezien de houten onderdelen niet in bulk worden geproduceerd. Daardoor is de fabricagekost veel duurder.

Ga liever voor een terrasoverkapping bouwpakket. Je hebt er ongelooflijk veel mogelijkheden in en je bent zeker dat de terrasoverkapping na plaatsing ook bruikbaar en efficiënt is. Je wil immers geen lekken, een slechte waterafvoer of scheve constructie…  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.