Terrasoverkappingen in België: gratis en vrijblijvende offertes

terrasoverkapping belgie

Wil jij ook graag van de zon genieten zonder te verbranden? Wil je lekker buiten zitten op een minder mooie dag met toch wat zon? Denk dan eens aan een terrasoverkapping bij je woning. Met een terrasoverkapping verleng je het buitenseizoen aanmerkelijk en kan je gewoon een groot deel van het jaar buiten zitten. In België zijn veel goede vakmensen te vinden die een terrasoverkapping kunnen leveren. Een offerte voor een terrasoverkapping in België is dan ook zo gemaakt.

Door het onderstaande formulier in te vullen kom je in contact met meerdere vakmannen. Indien je interesse hebt, kan je verdergaan. Indien niet, dan zijn er geen enkele verplichtingen.
Lees je graag meer over de terrasoverkapping? Lees dan gewoon verder.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Wat is een terrasoverkapping?

Simpel gezegd bestaat een terrasoverkapping uit een aantal steunpalen, leggers en een dak. Deze overkapping wordt aan de gevel van de woning gemonteerd en daaronder maak je een terras. Simpele terrasoverkappingen zoals hiervoor beschreven zijn er inderdaad te koop, maar dan heb je nog niet veel bijzonders. Er zijn prachtige terrasoverkappingen verkrijgbaar die gemaakt zijn van verschillende soorten materialen die bijna een leven lang meegaan. Wil je weten wat de prijzen van een terrasoverkapping in België zijn? Onze offertedienst levert in een mum van tijd verschillende offertes.

terrasoverkapping in België

Voordelen van terrasoverkappingen

Het spreekt voor zich dat terrasoverkapping veel voordelen heeft, anders zou je er ook niet aan beginnen. Hieronder geven we een overzicht van de meest belangrijke.

 • Een terrasoverkapping biedt bescherming tegen alle weersinvloeden. Op een warme zomerdag zit je lekker in de verkoelende schaduw en op een regenachtige dag zit je beschut tegen het hemelwater.
 • Het plaatsen van een terrasoverkapping gaat meestal gemakkelijk en snel. Een goede vakman kan dit binnen een dag realiseren.
 • Het dak van een terrasoverkapping is bestand tegen UV-stralen. Zo is je huid altijd beschermd tegen deze hinderlijke straling en ook je tuinmeubels en dergelijke zullen minder snel verkleuren.
 • Een terrasoverkapping kan je gemakkelijk uitbreiden naar een echte tuinkamer. Het enige wat hiervoor moet gebeuren, is het plaatsen van voor- en zijwanden (met een schuifdeur). Nu kan je het hele jaar door genieten van je terrasoverkapping en tuinkamer.
 • Heb je weinig opbergruimte in de woning? Een terrasoverkapping kan in de koude maanden prima dienst doen als opbergplaats voor tuinmeubilair, tuingereedschap of vaste potplanten.
 • Het maakt niet heel veel uit hoe groot je budget is. Voor iedere portemonnee is wel een geschikte terrasoverkapping te vinden.
 • In de regel heeft een terrasoverkapping weinig onderhoud nodig. Een goede schoonmaakbeurt twee of drie keer per jaar volstaat meestal.
 • Door het bouwen van een mooie terrasoverkapping stijgt je huis in waarde. Dit kan bij een eventuele verkoop van de woning financieel gunstig uitpakken.

Nadelen van een terrasoverkapping

Als je overweegt om een terrasoverkapping in België aan te schaffen, wil je natuurlijk ook weten of hier nadelen aan verbonden zijn. Deze zijn er wel, maar gelukkig zijn dit niet zo heel veel.

 • Je kunt al voor een paar honderd euro een terrasoverkapping aanschaffen, maar dan moet je niet al te strikt naar de kwaliteit kijken. Een degelijke en duurzame terrasoverkapping is een behoorlijke uitgave. Je hebt er echter wel jarenlang plezier van, dus per jaar bekeken, valt de prijs reuze mee.
 • Als je geen buitenmens bent en niet zoveel gebruik zal maken van de overkapping, is het zonde om een terrasoverkapping aan te schaffen. Je moet echt wel een groot deel van het jaar gebruik maken van de overkapping. Als je er alleen met mooie dagen gebruik van zult maken, kan je ook overwegen om een zonnescherm aanschaffen.
 • Een terrasoverkapping zal nooit helemaal bescherming bieden, omdat het voorste gedeelte open is. Op slechte dagen zal je dan wel even het meubilair moeten verplaatsen. Gelukkig is er een heel groot gedeelte van de overkapping die wel beschermt, dus heel veel werk heb je er eigenlijk niet van.
 • Heb je geen hele grote tuin? Een terrasoverkapping neemt ruimte in. Bedenk dus goed of je de ruimte hebt voor een overkapping en deze ruimte ook kan missen. Dit punt is trouwens meer een aandachtspunt dan een echt nadeel.
België terrasoverkapping

Terrasoverkapping België: prijzen

Het is lastig om een exacte prijs te geven van een terrasoverkapping. Dit komt, omdat er veel factoren zijn die een rol spelen in de totstandkoming van de prijzen. Een heel bepalende factor is het materiaal waar de overkapping van gemaakt is. Dit kunnen verschillende materialen zijn en iedere materiaalsoort heeft weer zijn eigen prijs. Prijzen van terrasoverkapping in België geven we hier dus per materiaalsoort. Denk erom dat dit richtprijzen zijn en dat de actuele prijzen anders kunnen liggen. Alle prijzen zijn inclusief btw en exclusief plaatsingskosten.

Houten terrasoverkapping: prijzen

De prijs van een houten terrasoverkapping is afhankelijk van de houtsoort die gebruikt wordt. Een houten terrasoverkapping kan je al kopen voor een paar honderd euro. Dit is dan een bouwpakket van vuren of grenen hout. Wil je een kwalitatief goede overkapping? Dan is Douglashout een goede uitkomst. Voor een dergelijke overkapping ben je gemiddeld 1500 euro kwijt. Een overkapping van (tropisch) hardhout is van topkwaliteit. Deze overkapping gaat wel vijftig jaar mee, terwijl je nauwelijks onderhoud hebt. Prijzen van een overkapping van hardhout beginnen bij 3000 euro en kunnen oplopen tot het dubbele hiervan en meer.

Aluminium terrasoverkapping: prijzen

Aluminium is een sterk en licht materiaal en daarom heel geschikt om een terrasoverkapping van te maken. Daar komt nog eens bij dat aluminium heel duurzaam en goed recyclebaar is. Een aluminium terrasoverkapping gaat zeker 20 tot 25 jaar mee en is onderhoudsvrij. Een aluminium terrasoverkapping kost in zijn eenvoudigste vorm ongeveer 1500 euro. Wil je een luxer en groter model? Reken dan op ongeveer het dubbele hiervan.

Glazen terrasoverkapping België: prijzen

Als we het hebben over een glazen terrasoverkapping dan bedoelen we dat het dak van glas is gemaakt. De steunpalen en leggers (ook wel: het frame, of de constructie) zijn dan gemaakt van hout of aluminium. De combinatie glas en aluminium geeft de woning een hele moderne en strakke ‘look’. Je kan een glazen overkapping van verschillende soorten glas kopen en dat zie je ook weer terug in de prijzen. Gemiddeld kost een glazen terrasoverkapping met hoogrendementsglas en een aluminium constructie ongeveer 2500 euro. Als je een grotere en luxere uitvoering wilt, lopen de prijzen gemakkelijk op naar 5000 tot 8000 euro of nog meer. 

Kunststof terrasoverkapping: prijzen

Een kunststof terrasoverkapping is meestal gemaakt van pvc of polycarbonaat. Deze materialen zijn goede alternatieven voor glas. Een kunststof overkapping kost gemiddeld 1000 tot 1500 euro. Ook hier geldt weer dat als je luxer wilt of groter dat de prijs omhoog zal lopen. Reken dan op een bedrag tussen 2000 en 2500 euro. Pvc is trouwens iets goedkoper in aanschaf dan polycarbonaat.

Smeedijzeren terrasoverkapping: prijzen

Wil je iets echt bijzonders als terrasoverkapping dan is een smeedijzeren overkapping een absolute aanrader. Met smeedijzer heb je ontzettend veel mogelijkheden qua uitvoering en daardoor is iedere smeedijzeren overkapping uniek. Daarnaast is smeedijzer een onverwoestbaar materiaal dat bijna een leven lang meegaat. Door de vele bewerkingen is een smeedijzeren overkapping niet goedkoop. Reken maar op een prijs van ongeveer 5000 euro. Wil je luxer en uitgebreider? Dan betaal je soms wel het dubbele hiervan.

Wil je nu wel eens weten wat de exacte prijs is van de terrasoverkapping die jij graag wilt? Vul je gegevens in en onze offertedienst mailt je verschillende offertes van een goedkope terrasoverkapping in België.

Op maat gemaakt of een bouwpakket?

Als je een op maat gemaakte terrasoverkapping neemt, wordt deze op de manier uitgevoerd zoals jij het graag wilt. Meestal komt de vakman eerst langs om de gevel op te meten en je wensen aan te horen en daarna monteert hij de overkapping ter plekke. Het is ook mogelijk om een kant-en-klare overkapping te kopen en zelf te monteren. Het voordeel is dat je dan aanschafkosten en arbeidsloon uitspaart. Het nadeel is dat je met een dergelijke overkapping te maken hebt met vaste maten en dat je niet zelf kunt kiezen hoe de overkapping eruit komt te zien. Ben je niet zo’n handige klusser of ontbreekt het je aan tijd? De vakman is ook graag bereid om een prefab overkapping voor jou te plaatsen.

Wil je de exacte prijs weten van een op maat gemaakte terrasoverkapping? Onze offertedienst kan je snel en vrijblijvend diverse offertes sturen van een terrasoverkapping in België.

terrasoverkappingen België

Terrasoverkapping België: onderhoud

In de regel ben je weinig tijd en geld kwijt aan het onderhoud van een terrasoverkapping. De meeste overkappingen hoeven namelijk alleen maar schoongemaakt worden. Dit moet ongeveer twee keer per jaar (voorjaar en najaar) gebeuren. Je kan de overkapping reinigen met een sopje van lauwwarm water en een mild reinigingsmiddel. Groene aanslag kan je verwijderen met een speciale groene aanslag- reiniger en zwarte vegen verwijder je met een reinigingspasta. Denk erom dat je geen agressieve en bijtende schoonmaakmiddelen gebruikt. Ook schuursponsjes en andere schurende materialen mag je niet gebruiken. Dit kan de overkapping ernstige schade toebrengen. Meer over het onderhoud lees je hier.

Terrasoverkapping België: heb je een vergunning nodig?

In principe hoef je voor het bouwen van een terrasoverkapping geen vergunning aan te vragen, maar meestal heb je wel een meldingsplicht. Er zijn ook een paar belangrijke voorwaarden waar je aan moet voldoen.

 • Je mag niet meer dan dertig vierkante meter aan bijgebouwen of schuurtjes bij de woning mag hebben (vergunningsvrij). Heb je bijvoorbeeld een schuur achterin de tuin staan dan telt deze ook mee in de totale oppervlakte.
 • De overkapping mag niet meer dan 3,5 meter hoog worden (gemeten vanaf de grond).
 • In de zijtuin moet de terrasoverkapping minstens drie meter vanaf de perceelgrens gebouwd worden. In de achtertuin moet de terrasoverkapping een meter van de perceelgrens geplaatst worden.

Het kan ook zijn dat de gemeente van jouw woonplaats nog aanvullende regels en voorwaarden kent. Een vakman is meestal precies op de hoogte van alle regels die gelden rondom de bouw van een terrasoverkapping. Hier lees je ook nog meer info over vergunningsplicht.

Wil je na het lezen van dit artikel graag offertes ontvangen van een terrasoverkapping in België? Vul je gegevens in en je ontvangt ze direct in je mailbox.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.