Terrasoverkapping hout

terrasoverkapping houtGegarandeerd op nummer één voor meest gebruikt materiaal bij een terrasoverkapping is hout. Hout geeft immers een natuurlijke uitstraling en past daardoor bij iedere woning en stijl. Er zijn heel wat houtsoorten waaruit je kan kiezen. De ene al kwalitatiever dan de andere.
Terrasoverkapping-info.be probeert je een zo uitgebreid mogelijk infopakket van de houten terrasoverkapping te geven in het onderstaande artikel.
Heb je interesse in de aanschaf van een afdak uit hout (of een ander materiaal)? Vergelijk hier prijsoffertes!

Kijk zeker ook eens naar de artikelen over de verschillende toegepaste houtsoorten, zoals hardhout en geïmpregneerd hout.

 

 

terrasoverkapping houtSoorten hout

Er is een overaanbod aan houttypes op de markt. Zo kan je kiezen uit een eiken terrasoverkapping, een afdak uit dennenhout een houten afdak uit eikenhout, acacia, vuren, bankiray, …
Echter zal je bij de aankoop van een houten terrasoverkapping vaak de vraag krijgen of je wilt kiezen voor hardhout of geïmpregneerd hout.

 

Hardhout

Hardhout gebruiken voor een terrasoverkapping heeft heel wat voordelen.
Dit hout is meestal een tropische houtsoort die een dichte houtstructuur heeft, waardoor het hout over porieën beschikt. Deze porieën zorgen ervoor dat het hout kan ademen, waardoor het water makkelijk terug kan afscheiden waardoor het niet kan rotten!
Het grote voordeel aan dit hout is bijgevolg dus dat het geen extra behandeling tegen schimmels en houtrot nodig heeft. Nog een voordeel van dit hout is dat het erg sterk en veerkrachtig is.
Voorbeelden van hardhout zijn bankiray en linde.

 

terrasoverkapping uit houtGeïmpregneerd hout

Hout dat werd geïmpregneerd, is hout dat werd geïnjecteerd met een speciale vloeistof waardoor de levensduur en kwaliteit van het hout wordt verbeterd. Het hout wordt immers ook vochtafwerend en bijgevolg onbereikbaar voor vocht en schimmels. Dit wilt dus ook zeggen dat onderhoud tot een minimum wordt beperkt.

Wij raden toch aan om te kiezen voor hardhout. Dit aangezien het een volledig natuurlijk materiaal is (en bijgevolg geen milieuschade veroorzaakt), maar ook omdat het nog veel sterker is dan geïmpregneerd hout.

Beide houtsklasses worden bovendien ook onderverdeeld in verschillende duurzaamheidsklasses.
In totaal zijn er 5 duurzaamheidsklasses. Hoe lager het cijfer van de duurzaamheidsklasse, hoe kwalitatiever het hout en hoe kwalitatiever je houten afdak.
Duurzaamheidsklasse 1 is een houtsoort die langer dan 25 jaar meegaat. Duurzaamheidsklasse is een houtsoort die slechts om en bij de 5 jaar zal overleven.

 

Voordelen en nadelen houten terrasoverkapping

Voordelen

– De terrasoverkapping uit hout is een soort ‘standaard’ overkapping, waardoor je vaak meer mogelijkheden hebt tegen goedkopere prijzen ten opzichte van andere materialen.
– Hout is een natuurlijk materiaal en geeft dus ook een natuurlijke uitstraling!
Overschilderbaar, en een nieuw verfkleur kan wonderen doen!

 

Nadelen

– Zelfs al kies je voor een tropisch hardhout of een geïmpregneerd hout, een onderhoud blijft regelmatig nodig. Zelfs bij deze versterkte houtsoorten is het aangeraden dat je het oppervlak van het hout af en toe eens insmeert met beschermende producten zoals lak, vernis of beits.
Schuren behoort hier ook tot één van de mogelijkheden tot onderhoud.
– Hout is niet een van de goedkoopste materialen.

 

 

houten terrasoverkappingPrijsadvies houten afdaken

Een terrasoverkapping in hout kan goedkoop zijn, maar kan even goed duur zijn.
Het is erg moeilijk om een voorbeeldprijs te geven doordat wij uiteraard niet weten wat jouw wensen zijn.
Een grotere terrasoverkapping kost meer geld, iedere houtsoort heeft zijn eigen prijsklasse, opties doen ook een duit in de zak, …
Reken minimaal rond 750 euro voor een basisoverkapping uit geïmpregneerd hout. Voor een basisversie van hardhout mag je tussen 750 en 1000 euro rekenen.
Prijzen kunnen natuurlijk eenvoudig oplopen.

Wat wij wel kunnen doen, is je prijsadvies geven als je het formulier op deze pagina invult. Daardoor weten we precies wat je wilt en kunnen we een prijsofferte op maat (en dat helemaal gratis en zonder aankoopverplichting!) doorsturen.

 

Gratis en vrijblijvende terrasoverkapping offerte

terrasoverkapping besparenBen je geïnteresseerd in een terrasoverkapping?
Vraag extra advies aan door een offerte aan te vragen.
Dit is volledig gratis en je bent nooit verplicht om de terrasoverkapping ook echt aan te kopen. Vul je het onderstaande korte formulier in? Dan krijg je gratis gedetailleerd advies van maximum 4 verschillende bedrijven met een bijna exacte prijs voor jouw wensen.
Door offertes met elkaar te vergelijken kan je tot 30% op de originele kostprijs besparen!

* Wij verkopen geen gegevens door! *