Terrasoverkapping prijs

Doorheen deze website kon je al meer informatie vinden over de verschillende bouwmaterialen van terrasoverkappingen, alternatieven voor deze overkapping, belangrijke weetjes en meer. Al deze zaken beïnvloeden natuurlijk de uiteindelijke kostprijs van een terrasoverkapping, maar nog het meest gebeurt dat door het materiaal waar het afdak uit wordt gemaakt. In dit artikel hebben we het daarover, maar ook over de vele andere factoren die de prijs van deze overkapping beïnvloedt. Welke terrasoverkapping uiteindelijk ook je voorkeur geniet, een minimum van 1000 euro zal je toch wel uit je portefeuille moeten toveren. Wil je exact te weten hoeveel jouw droomterrasoverkapping zal kosten? Scroll dan helemaal door naar het einde van dit artikel. Daar kan je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen en zo krijg je meteen een juiste prijsquotatie toegestuurd.

terrasoverkapping prijs

Wat zorgt voor de prijs?

De totaalprijs wordt gemaakt door heel wat verschillende factoren. De extraatjes of onnodige toevoegingen kan je makkelijk uitsluiten, waardoor de terrasoverkapping prijs meteen lager wordt.

Het materiaal

De meeste constructies worden vervaardigd uit hout, aluminium of PVC. Als je graag wilt dat het dak er iets anders uitziet, kan je ook nog kiezen voor glas of een waterdicht doek. Een smeedijzeren constructie wordt minder gebruikt aangezien deze altijd op maat worden gemaakt en peperduur zijn. Elke terrasoverkapping heeft zijn eigen voordelen en nadelen en daarmee samenhangend ook zijn eigen prijskaartje. In de meeste gevallen is PVC het goedkoopste materiaal, gevolgd door aluminium en hout. Wil je de constructie graag vervolledigen met een glazen dak? Dan betaal je ook meteen veel meer. Een waterdicht doek kost het minst, maar vergt ook het meeste onderhoud en is het minst sterk in vergelijking met de andere dakmaterialen. Alsof het nog niet ingewikkeld genoeg is, heb je ook verschillende kwaliteiten binnen eenzelfde bouwmateriaal. Er zijn bijvoorbeeld houtsoort van hoge en lage kwaliteit, net zoals je kan kiezen voor gewoon glas, melkglas of hoogrendementsglas bij een glazen terrasoverkapping…

Op maat gemaakt of zelf bouwen?

Als je een beetje handig bent, kan je meteen een groot deel van de prijs laten zakken door je handen uit je zakken te halen. Een kant-en-klaar model wordt op grote schaal gefabriceerd en is aanzienlijk goedkoper dan een product dat op maat moet worden gemaakt. Dit laatste is immers veel arbeidsintensiever en er kruipt ook veel voorbereidingdwerk in. Wederom moet een afweging orden gemaakt: wil je een unieke terrasoverkapping of is eentje die je in elke winkel vind meer dan genoeg? Vraag hier gratis offertes aan bij erkende installateurs.

prijs terrasoverkapping

Prijs van de plaatsing

Wanneer iemand de terrasoverkapping voor jou komt plaatsen, spreekt het voor zich dat jij die persoon ook zal moeten betalen. In de meeste gevallen betaal je de aannemer al vanaf het moment dat hij de terrasoverkapping naar jou toe vervoert, bovenop de eigenlijke werkuren. Een kant-en-klare terrasoverkapping zelf plaatsen kost uiteraard het goedkoopst. En mocht je niet zo handig zijn, dan kan je nog altijd beroep doen op een aannemer. Bij een terrasoverkapping op maat zit de meerprijs van een plaatsing normaal al in de eindprijs verrekend. Gemiddeld kost de plaatsing van een terrasoverkapping nog eens vijftig euro extra per vierkante meter die wordt gebouwd. Wil je de exacte prijs weten? Raadpleeg hier dan erkende vakmannen.

Afmetingen van de terrasoverkapping

Meer grondstoffen kosten de leverancier meer geld. Hoe groter je terrasoverkapping is, hoe meer grondstoffen er worden gebruikt en dus… Hoe duurder die zal worden! Er is meer materiaal nodig, maar meestal ook meer werkuren en meer denkwerk om de constructie stabiel te maken. En voor dat alles betaal je natuurlijk extra!

Opties en extra’s

Er zijn veel mogelijkheden met terrasoverkappingen. Heel vaak wordt een terrasoverkapping omgetoverd tot een volwaardige veranda door er een schuifwand of schuifpanelen in te plaatsen. Om te kunnen genieten van elk seizoen, kan ook worden gekozen voor terrasverwarmers. Ook verlichting, gordijnen, mechanisering, … zullen de totaalprijs doen toenemen.prijs terrasoverkapping

Extra tips om te besparen

Een erg basic terrasoverkapping is al duur genoeg, maar vaak wil je die basisversie toch een beetje aankleden. Wij geven graag nog enkele tips hoe je dat kan doen, zonder te diep in je zakken te moeten tasten.

Vergelijk en ga op onderzoek

Lijkt een aanbieding je te mooi om waar te zijn? Dan is het waarschijnlijk ook zo. Vooraleer je de knoop doorhakt, raden we je aan om eerst op onderzoek uit te gaan. Bekijk verschillende winkels en bedrijven, bedenk of je bepaalde extra’s echt wel nodig hebt, stel jezelf kritische vragen, … Een manier om dit te doen is door offertes te vergelijken van geverifieerde vakmannen. Deze zouden altijd gratis moeten zijn en ze geven je een inzicht in de prijs van verschillende bedrijven. Door het invullen van een eenvoudig formulier of een snel telefoontje weet je meteen meer. Offertes van verschillende leveranciers kan je hier aanvragen.

Onderhandel

Prijzen voor grote aankopen staan bijna nooit vast. Je kan hier en daar altijd wel wat kortingen ontfutselen. Zeker als je offertes hebt gekregen van verschillende bedrijven! Zo kan je immers aantonen dat een andere firma hetzelfde werk goedkoper kan verrichten. Soms krijg je geen korting, maar gat de leverancier wel akkoord met een langere garantieperiode of enkele handige extra’s. En da’s ook meteen mooi meegenomen!

Laat de terrasoverkapping plaatsen

Als je niet zo handig bent, is dit echt de beste optie. Je verliest minder tijd en je bent verzekerd tegen mogelijke ongelukjes. Het lijkt misschien een vreemde tip, maar wist je dat de Vlaamse overheid een fikse korting geeft aan iedereen die klusjes door een geregistreerd aannemer laat uitvoeren? De BTW op terrasoverkappingen vermindert van 21% naar 6%.

kostprijs terrasoverkapping  • Een terrasoverkapping plaatsen? Vergelijken loont!

    Een terrasoverkapping plaatsen doe je niet zomaar. Het is immers een kleine investering. Om de beste kwaliteit aan de beste prijs te krijgen zit er maar één ding op: contact leggen met verschillende vakmannen. Via Terrasoverkapping-info.be kan je nu gratis online offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio.
    Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij verschillende specialisten in terrasoverkappingen en zonwering.